Να ήταν μόνο τα αρχαία που θα πουληθούν απο το ΕΤΑΔ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBj65xScMTvLI7lOBGckxBj199G56BIn-cD3minjsoYTAwtXZYzoehG7mj80qJK6VjFslk2bY1ykAx0SPRRsMbL9uPDOYs6eZAmDwOvjIQRuKw0VGXMfdLAPB4Mb7r7mVZZmYFhmZICOw/s1600/Pwleitai-h-Ellada-kai-thymamai.jpg
Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης

Υπάρχουν και νησιά και δάση που κανείς δεν γνωρίζει τί ορυκτό πλούτο κρύβουν και πως θα αποχαρακτηρισθούν αν ανήκουν σε κάποιο δίκτυο Natura. Κανείς δεν γνωρίζει πόσες μεγάλες περιοχές και λιμάνια θα γίνουν ΕΟΖ.

Τα παιδιά των Λαγουμιών ξέρουν.  Δάνειο και μετά επένδυση. Με αέρα όπως πάντα και στα μουλωχτά…




Για όσους δεν γνωρίζουν…

Η πλήρης κυριότητα και όχι μόνον η διαχείριση των ακινήτων του Δημοσίου περνά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) και μέσω αυτής στο νέο υπερταμείο, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ). Πρόκειται κατ’ ουσίαν για το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας που κατέχει, μέχρι τώρα, το ελληνικό Δημόσιο, η κυριότητα του οποίου ήταν εν πολλοίς στο υπουργείο Οικονομικών. 


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196 του πολυνομοσχεδίου και τις προβλέψεις του για το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αυτό απορροφά ως 100% θυγατρική του την ΕΤΑΔ και μαζί της περί τα 71.500 μεγάλα και μικρότερα ακίνητά της μεταξύ των οποίων και 597 νησιά.
Υπό μια έννοια υποθηκεύονται όλα αυτά ως εγγύηση των δανειστών για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι το de facto ανώτατο όργανο του νέου ταμείου, το Εποπτικό Συμβούλιο, τελεί υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Κομισιόν και τoυ ESM.  (βλέπετε και εδώ)


Σχόλια