Ο δίτροχος αθόρυβος “εφιάλτης”! “Σιωπηλές” μοτοσυκλέτες για τις ΗΠΑ

1
Αυτές οι μοτοσικλέτες του μέλλοντος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ειδικές επιχειρήσεις στη Φλόριντα.

Τι τρέχει με ηλεκτρική ενέργεια ή καύσιμο ,κινείται με 80 μίλια την ώρα,παράγει αρκετή ενέργεια για να “τρέξει” τα εργαλεία επικοινωνίας και να είναι πιο αθόρυβη από μια συνομιλία; Υποδεχτείτε την νέα μοτοσικλέτα του στρατού.

Το DARPA ξεκίνησε το διαγωνισμό μοτοσικλετών απο το 2014. Σήμερα, δύο πρωτότυπα εκτίθενται στο Συνεδριακό κέντρο της Ταμπα.



Και οι δύο μοτοσικλέτες που εκτίθενται διαθέτουν υβριδικούς κινητήρες αιχμής πολλαπλών καυσίμων που μπορούν να κάψουν μια ποικιλία καυσίμων, όπως JP-8, Jet A-1, βενζίνη, προπάνιο. Μπορούν τα μοντέλα αυτά να λειτουργήσουν με λιπίδια, το ελαιόλαδο για παράδειγμα; “Θεωρητικά, ναι”, δηλώνει ο μηχανικός Dzwill.

Φυσικά, το να τρέχεις με μια μοτοσικλέτα με συνηθισμένα καύσιμα την καθιστά θορυβώθη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις “αθόρυβες” μοτοσικλέτες. Όταν δεν βρίσκονται σε αθόρυβη λειτουργία, και τα δύο παράγουν 80 ντεσιμπέλ. Όταν όμως βρίσκονται σε αθόρυβη λειτουργία, και τα δύο βασίζονται σε μια ιόντων λιθίου ηλεκτρική μπαταρία, η οποία διατηρεί το θόρυβο κάτω απο 55 ντεσιμπέλ, περίπου τόσο δυνατό όσο μια εσωτερική συζήτηση.

Φυσικά, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου,σε ένα σημείο,είχαν τη “φήμη” ότι “έσκαγαν”.

Το ηλεκτρικό σύστημα του Silent Hawk προέρχεται από την Alta Motors. “Έχουν σκοπό να χτίσουν αυτό το πακέτο μπαταριών ώστε να είναι υψηλότερης πυκνότητας … Έχουν ενεργό σύστημα ψύξης σε αυτό που εξασφαλίζει ότι ακόμη και αν υπάρχει μια αποτυχία των κυττάρων, δεν θα υπάρξει έκρηξη. Θα παραμείνουν σε λειτουργία,” δήλωσε ο Dzwill. Είναι πολύ παρόμοιο το σύστημα όπως αυτό των πολλαπλών κυττάρων στα σημερινά αυτοκίνητα Tesla.
“Το σύστημά μας είναι ένας μεγαλύτερος αδελφός,” δήλωσε ο Jean-Marc Henriette, επικεφαλής μηχανικός στη LSA Αυτονομία.
” Ο “εφιάλτης”, όπως ομόμασαν τον τύπο αυτό της μοτοσικλέτας ζυγίζει περίπου 400 κιλά, σε σύγκριση με τις 350-λιβρες του συστήματος Silent Hawk. Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν κινητήρα στους μπροστινούς τροχούς και πίσω κινητήρα, αλλά ο “εφιάλτης” μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγαλύτερη ιπποδύναμη, 17 εμπρός και 135 πίσω. Οι μέσοι όροι της μοτοσικλέτας “Εφιάλτης” είναι περίπου 13 κιλοβάτ σε παραγόμενη ενέργεια, έναντι 7,5 κιλοβάτ για το Silent Hawk. Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν σε εξωτερικές συσκευές.


ΠΗΓΗ: defenseone.com μέσω militaire.gr
Σχόλια