Επίσκεψη Πούτιν: Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2016/05/28/30106/photos/full/002.jpg
Επίσκεψη για προσκύνημα στο Άγιος Όρος θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο (28/5) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Αθωνική πολιτεία έχει μετατραπεί σε «φρούριο» για να τον υποδεχθεί, ενώ αναμένεται να λάβει ένα ιδιαίτερο δώρο κατά την επίσκεψή του. Ήδη από χθες βρίσκεται στο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Ο ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει από το πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής το μεσημέρι και όταν αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη, για τις μετακινήσεις του θα χρησιμοποιηθούν τρία παρόμοια θωρακισμένα αυτοκίνητα, με το ένα να βρίσκεται σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τα άλλα δύο στις Καρυές.

Η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί οδικώς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με θωρακισμένο όχημα στην Ουρανούπολη και από εκεί με ταχύπλοο στη Δάφνη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα φτάσει στο Άγιο Όρος το μεσημέρι και θα παραμείνει στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στον Ναό του Πρωτάτου θα του γίνει η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα του δοθεί ως δώρο αντίγραφο της εικόνας του Χριστού Ενθρονου, αγιογραφημένη περίπου το 1300 από τον Μανουήλ Πανσέληνο, που βρίσκεται στον Ναό του Πρωτάτου.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εικόνα, διαστάσεων 80Χ40, φιλοτεχνήθηκε από Αγιορείτες μοναχούς στις Καρυές.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποίησε συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


newsbomb.gr
Σχόλια