ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ! Μοιράζουν τα αντικαταθλιπτικά για πονοκέφαλους

http://www.medicalland.gr/wp-content/uploads/2016/05/antid-780x358.jpg

Μόλις το 55% των συνταγών για αντικαταθλιπτικά δίνονται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και το νούμερο αυτό μειώνεται ανησυχητικά, τουλάχιστον στη Μεγάλη Βρετανία.

Αν και τα αντικαταθλιπτικά έχουν πολλαπλές δράσεις ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών τα χορηγεί για αϋπνία, ημικρανίες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και το σύνδρομο υπερκινητικότητας.


Αυτό, λένε οι ειδικοί, που καταγράφουν τη χρήση αντικαταθλιπτικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, και προειδοποιούν, τα φάρμακα δεν έχουν καν εγκριθεί για χρήση για την αντιμετώπιση πολλών από τις συνθήκες οι γιατροί τους συνταγογραφούν.


Μελετώντας τις συνταγές που γράφτηκαν για ενήλικες, μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Σεπτεμβρίου 2015, για όλα τα αντικαταθλιπτικά, εκτός από αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης.

Από την ίδια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Jama προέκυψε ότι σε ποσοστό 10 %, χορηγούνται αντικαταθλιπτικά για την κατάθλιψη και κατά 6% για απλούς πόνους.

Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη να αξιολογηθούν τα δικαιολογητικά για τη χρήση αντικαταθλιπτικών ώστε να προκύψουν συμπεράσματα για την ανάγκη των συγκεκριμένων συνταγογραφήσεων.



Daily Mail Online, medicalland.gr



Διαβάστε επίσης:


Οι μισοί ασθενείς που παίρνουν αντικαταθλιπτικά δεν είναι καταθλιπτικοί. Διαβάστε γιατί ...


Σχόλια