«Του "έσπασα" το γέλιο»...


Για το ...γέλιο του Άδωνη Γεωργιάδη, το μπουζούκι που έπαιζε για να βγάλει το μεροκάματο, την ήττα στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και...
τη διαπόμπευση των οροθετικών όταν ήταν υπουργός Υγείας μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει πως στεναχωρήθηκε όταν δεν βγήκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στεναχωρήθηκα πολύ, «ήμουν, όμως, πολύ ξεκαθαρισμένος μέσα μου. Έπαιξα σε ένα δημοκρατικό παιχνίδι, όσο καλό ή κακό ήταν. Από τη στιγμή που δεν θα κέρδιζα, παρότι θα στενοχωριόμουν πάρα πολύ, είχα αποφασίσει ότι θα στήριζα αυτόν που θα κέρδιζε. Και το κάνω χωρίς να με στενοχωρεί ή να με δυσκολεύει. Το κάνω από την καρδιά μου», αναφέρει.

«Δεν υπάρχει το "αυταπάτη", υπάρχει το "απάτη"»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταφέρεται με βαριές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Η άποψή μου είναι η χειρότερη. Είναι η έκφραση του πολιτικού απατεώνα. Είπε ότι είχε αυταπάτες. Αυταπάτες έχει αυτός που απατά τον εαυτό του. Όταν απατά εσένα, πως λέγεται; Δεν υπάρχει το “αυταπάτη”. Υπάρχει το “απάτη”. Είναι ένας πολιτικός απατεώνας με δική του ομολογία. Έλεγε άλλα επί τέσσερα χρόνια, αλλά επί οχτώ μήνες, ενώ ήταν πρωθυπουργός, και άλλα κάνει. Είναι ό,τι τραγικότερο έχω δει και ό,τι θέλω να απεύχομαι για την Ελλάδα, για τους πολίτες και για την πολιτική».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει μετανιώσει για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών με τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων επί υπουργίας του, απαντά: «Δεν είχα δώσει εγώ τα ονόματα. Εγώ έκανα τους ελέγχους. Η νομοθεσία, βάσει της οποίας μπορεί να δημοσιευθούν τα ονόματα και να βγουν οι φωτογραφίες, είναι από το 1997. Εγώ τότε δεν ήμουν βουλευτής. Ημουν καθηγητής πανεπιστημίου και δικηγόρος. Δεν είχα καμία σχέση. Η Εισαγγελία Αθηνών έδωσε τα ονόματα και μου το χρεώνουν. Παρότι αυτό το έχει πει ήδη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ μου το χρεώνει επίτηδες, επειδή τους έχω ενοχλήσει πολύ με την αντιπολίτευση που κάνω».

«Του Άδωνη δεν του αρέσει να χάνει ούτε από τον γιο του»

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη και την ήττα στο τένις που του έκοψε το χαμόγελο ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει: «Είναι πολύ νεότερός μου, άρα έχει πολλή ενέργεια από εμένα. Κατά βάση, με κερδίζει, αλλά πριν από έναν μήνα τον διέλυσα. Πήγα και βρήκα κάτι κύπελλα στο club, πήρα εγώ ένα μεγάλο και του έδωσα ένα μικρούλι, ως κύπελλο ήθους, αλλά δεν το πήρε. Του “έσπασε” το γέλιο. Δεν του αρέσει να χάνει ούτε από τον γιο του. Έγινε μεγάλο σούσουρο εκείνη την ημέρα. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τι λέγαμε».

«Αν δεν ήσασταν πολιτικός, τι θα ήσασταν;» τον ρωτά δημοσιογράφος. «Ήμουν καθηγητής πανεπιστημίου και δικηγόρος. Θα ήθελα να είμαι μουσικός. Ήμουν μπουζουξής, άλλωστε, στα φοιτητικά μου χρόνια. Έπαιζα για να βγάζω μεροκάματο».
Σχόλια