Στην Τρίπολη κυβερνητικό κλιμάκιο για τις ζημιές από την κακοκαιρία...

Στην Τρίπολη κυβερνητικό κλιμάκιο για τις ζημιές από την κακοκαιρία
ΒΙΝΤΕΟ...
Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, θα βρίσκεται το πρωί στην Τρίπολη, για να...
ενημερωθεί σχετικά με την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία, που έπληξε το Σάββατο την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, όπου θα ενημερωθούν για το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών.

Ο υφυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης για να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ακολούθως, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Την Κυριακή στην Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη με τους δημάρχους Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Τρίπολης, φορείς και υπηρεσίες της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης και της Βόρειας Κυνουρίας, όπου έγινε μία συνολική αποτίμηση των καταστροφών που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ολική καταστροφή που συντελέσθηκε σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές και υπογράμμισε, πως ήταν ένα πρωτοφανές γεγονός τόσο για τα ιστορικά δεδομένα όσο και για την χρονική περίοδο που συντελέσθηκε.

Τόνισε, ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους από την ισχυρή θεομηνία που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να καταστραφούν υποδομές.
Εικόνες καταστροφής


Μετά τη Μεγαλόπολη και ο δήμος Τρίπολης κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, επλήγησαν εκτός από την πόλη της Τρίπολης, χωριά των δημοτικών ενοτήτων Τεγέας και Κορυθίου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανθυρέας, Ηλίας Μαχαίρας, έκανε λόγο για πρωτοφανή κακοκαιρία και για εκτεταμένες ζημιές σε οδικές αρτηρίες και καλλιέργειες, ενώ πλημμύρισαν και σπίτια στο χωριό από το νερό που κατέβασε το βουνό του Προφήτη Ηλία.

Στον κάμπο της Τεγέας έχουν πληγεί και καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτες και οπωροφόρα δέντρα και το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η περιοχή πλήττεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.









protothema.gr
Σχόλια