Πόσο πληρώνουμε τις αεροπορικές μεταφορές των βουλευτών;

http://tilegrafima.gr/media/k2/items/cache/f396e3ca5c766621493b99750d53e9c7_M.jpg
του Γιώργου Παπαδημητρίου 

Πόσο κοστίζουν οι βουλευτές στους Έλληνες φορολογούμενους;

Αν υπολογίσουμε τα επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία επτά χρόνια ο λογαριασμός θα εκτοξευτεί σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως που οι 300 αποφάσιζαν την ακραία υποτίμηση της οικονομικής ζωής των Ελλήνων, διατηρούσαν για τους εαυτούς τους τα προκλητικά προνόμια.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και σήμερα που ο μέσος μηνιαίως μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν ξεπερνά τα 1.300 ευρώ μικτά, οι βουλευτές λαμβάνουν αποζημίωση 6.700 ευρώ που αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριάσεων στις οποίες μετέχουν (σ.σ. κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής πληρώνεται με 75 ευρώ). Εκτός αυτών και όπως έγραψε το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ πριν από λίγες ημέρες, η Βουλή, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν και την διαμονή των βουλευτών επαρχίας.

Μόνο για τον μήνα Μάιο το κοινοβουλευτικό ταμείο πλήρωσε 52.668 ευρώ για την διαμονή 38 βουλευτών επαρχίας. Ήτοι, περίπου 1.400 ευρώ έκαστος για να μπορεί να απολαμβάνει τον ύπνο του σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε και το κόστος για την μετακίνησή τους. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον μισθό, την διαμονή και μια σειρά άλλων προνομίων η Βουλή καλύπτει τα έξοδα και των μετακινήσεων των Ελλήνων βουλευτών.
Υπό αυτά τα δεδομένα, για τις αεροπορικές μετακινήσεις του περασμένου μήνα κατέβαλε 51.619 ευρώ. Να σημειωθεί ότι κάθε βουλευτής επαρχίας δικαιούται 8 αεροπορικά εισιτήρια από και προς την εκλογική του περιφέρεια κάθε μήνα.

1406eisit (1).jpg
1406eisit (2).jpg


tilegrafima.gr
Σχόλια