Τα... απρόοπτα των ισπανικών εκλογών...

Ευτυχές γεγονός καταγράφηκε στη Βαλένθια, όπου στο εκλογικό τμήμα του προαστίου Ναζαρέτ, μία γυναίκα μέλος της εφορευτικής επιτροπής ένοιωσε τους πόνους της...
γέννας και χρειάσθηκε να μεταφερθεί εσπευσμένως στο μαιευτήριο.

Αλλά στη Βαλένθια υπήρξε κι άλλο ένα περίεργο συμβάν, όταν η δικαστική αντιπρόσωπος χρειάσθηκε να αντικαταστήσει ένα μέλος της επιτροπής, το οποίο περίμενε για πολύ ώρα να προσέλθει κι έπειτα από πολλαπλές έρευνες διαπιστώθηκε πως αυτό είχε αποβιώσει λίγες μέρες πριν και δεν είχε ενημερωθεί ο κατάλογος.

Περιπέτεια είχε επίσης κι η υπεύθυνη εξωτερικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην υπουργός Αμύνης Κάρμε Τσακόν, η οποία κλήθηκε ν’ αντικαταστήσει ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην οποία είχε κληρωθεί ως αντικαταστάτης. Το ίδιο συνέβη και με τον κύριο υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής των Ciudadanos Λουΐς Γκαρικάνο στο Ποθουέλο ντε Αλαρκόν της Μαδρίτης, ο οποίος το διασκέδασε δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία στο Twitter.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο πρόεδρος της επιτροπής έστειλε σπίτι του ν’ αλλάξει ρούχα ένα μέλος στο εκλογικό τμήμα της Πλασένθια στο Κάθερες, το οποίο είχε φορέσει μία φανέλα της εθνικής Ισπανίας...αλλά στη ‘ρεπουμπλικανική’ μορφή της, γεγονός που επιμαρτυρεί την παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου.

efsyn.gr
Σχόλια