Το ΚΚΕ θα στηρίξει κυβερνητική πρόταση για απλή και άδολη αναλογική...

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Δημήτρη Κουτσούμπα
Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό προ τετραημέρου ο γ.γ. γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε ξεκαθαρίσει πως τάσσεται υπέρ της «άδολης, απλής αναλογικής». Τη θέση του κόμματός του επανέλαβε ο Δημ. Κουτσούμπας σε...
συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό τονίζοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική, θα τον στηρίξει ξεκάθαρα».

Ο γ.γ. γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ένα διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους την Πέμπτη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως αριστερά και για αυτό, όσο μπορεί, θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση».

Παράλληλα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική, το ΚΚΕ θα τον στηρίξει ξεκάθαρα».

Όχι στο πλαφόν εισόδου στη Βουλή

Στο μεταξύ το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα σοβαρό, που να στέκει αποφασιστικά, για το ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το πλαφόν του 3%». 

Και εξηγεί ότι «είναι θέμα δημοκρατικής τάξης, είναι θέμα εθνικό {...}, για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια, το 19,2%, δηλαδή 20% του ελληνικού λαού που ψήφισε άλλα κόμματα να μην εκφράζεται στο κοινοβούλιο ή το τελευταίο 6-7% πόσο ήταν στις προηγούμενες εκλογές. Πρέπει και τα μικρά κόμματα, εφόσον τα επιλέγει ο λαός, να εκφράζονται στο κοινοβούλιο. Αυτή είναι η πάγια θέση του ΚΚΕ και δεν αλλάζει σε τίποτα».
Σχόλια