Οι «μυστικοί» διάλογοι του Μαξίμου...

Τι είπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες...

«Είναι καταστροφή η απλή αναλογική. Εγώ θα κερδίσω τις εκλογές, αλλά ας υποθέσουμε ότι θα τις κερδίσεις εσύ. Με ποιον θα...
κυβερνήσεις; Μπορεί να χρειαστεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πράγμα που δεν το θέλεις ούτε εσύ ούτε εγώ» φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τη Real News που δημοσίευσε τους διαλόγους.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής μπορεί να οδηγήσει σε κατακερματισμό των κομμάτων, όπως και να αποδέχθηκε την ύπαρξη ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δυο ανδρών. «Εγώ δεν είμαι αντίθετος στην ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας» φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό προς το οποίο πρότεινε συναίνεση στη συνταγματική αναθεώρηση: «Να συμφωνήσω εγώ στο να συμπεριληφθεί το άρθρο 3 (σσ. χωρισμός κράτους-Εκκλησίας) στην αναθεώρηση και εσύ το άρθρο 16 (σσ. ιδιωτικά πανεπιστήμια). Όποιος κερδίσει στις εκλογές την πλειοψηφία, να έχει την πρωτοβουλία αλλαγής τους».

Χαρακτηριστικοί είναι και ο διάλογος μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του πρωθυπουργού. Η ίδια τον προειδοποίησε των πρωθυπουργό πως δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή «σαλαμοποιημένα» τα σημεία του εκλογικού νόμου, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως σκέφτεται να φέρει ξεχωριστά προς ψήφιση την κατάργηση του μπόνους και εν συνεχεία το όριο, το σπάσιμο των περιφερειών, την ψήφο της ομογένειας. «Εγω πέρυσι, στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σου πρότεινα »τώρα που έχουμε πλειοψηφία 250 εδρών, φέρε αναλογικό εκλογικό νόμο, θα τον ψηφίσω κι εγώ κι ο Σταύρος και ο Μεϊμαράκης». Εσύ, όμως, ήθελες να αιφνιδιάσεις και να κερδίσεις τις εκλογές με το μπόνους» φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά στον πρωθυπουργό, με τον τελευταίο να απαντά -σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη- πως «δεν με άφηνε η εσωκομματικά αντιπολίτευση».

Όσον αφορά στον Δημήτρη Κουτσούμπα, κάποια στιγμή επιχείρησε να γυρίσει τη συζήτηση στην οικονομία. «Δεν προτίθεμαι να φέρω αλλαγές στα εργασιακά» είπε ο πρωθυπουργός, για να λάβει την απάντηση «και τα άλλα δεν είχες πρόθεση, αλλά τα έφερες!»...

paraskhnio.gr
Σχόλια