Παιχνίδι ο Θεόδωρος Πάγκαλος στα χέρια του Χόλμπρουκ…Τι δεν καταλαβαίνετε;;

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2011/12/pagkalos.jpg

Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε στις οθόνες των τηλεοράσεών σας έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών που θα δικαιολογούσε τις επιλογές του τη νύχτα των Ιμίων λέγοντας ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε εναντίον των Τούρκων γιατί οι Αμερικανοί είχαν έτοιμη μια ομάδα πανίσχυρων μαύρων μάγων, οι οποίοι με τα ξόρκιά τους θα τύφλωναν τα αεροπλάνα μας, θα έριχναν τους πυραύλους μας, θα έκαναν τις τορπίλες μας να ξεστρατίσουν και γενικότερα θα αδρανοποιούσαν όλα μας τα όπλα»;

Και όμως, αυτό ουσιαστικά υποστήριξε σήμερα στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ στον τηλεοπτκό σταθμό ΣΚΑΪ ο πολύς κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ τον είχε προειδοποιήσει για δύο πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού, τα οποία έπλεαν στην περιοχή των Ιμίων και με τα πανίσχυρα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διέθεταν θα έκαναν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά.

Θα πυροβολούσαμε και οι πύραυλοι ή οι τορπίλες μας θα πήγαιναν στη θάλασσα! Και μάλιστα αυτό προβλήθηκε ως… μυστική επιχείρηση των Αμερικανών! Εδώ μάλλον ταιριάζει η ρήση «η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια»…

Κάποια στιγμή ο κ. Πάγκαλος, αλλά και οι άλλοι σαν αυτόν, μιας και παρόμοια μυθεύματα βρίσκουν πολλά ευήκωα ώτα στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ζούμε στον κόσμο του Game of Thrones… Μόνον εκεί υπάρχουν παρόμοιες ικανότητες. Στον πραγματικό κόσμο, τέτοια συστήματα δεν υπάρχουν.


http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2015/08/HOLBROOKE.jpg

Και ας μην μπει στον κόπο κανείς να μιλήσει για «μυστικά όπλα» που «δεν τα γνωρίζουμε». Όσον εξελιγμένης τεχνολογίας και είναι κάποια όπλα παρόμοιες ικανότητες απλά ΔΕΝ μπορούν να τις έχουν. Δεν είναι μαγικά και δεν ζούμε σε κάποιο παραμύθι. Υπάρχουν και οι νόμοι της φυσικής.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι δεισιδαιμονικές ανοησίες για τα αμερικανικά «υπερόπλα» (και για τα ρωσικά εδώ που τα λέμε γιατί παρανοϊκές εμμονές υπάρχουν για όλα τα γούστα) και ας σοβαρευτούμε. Το ανησυχητικό πάντως θα είναι αν ο κ. Πάγκαλος λέει όντως την αλήθεια. Ότι δηλαδή ο Χόλμπρουκ πράγματι του σέρβιρε αυτό το παραμύθι και αυτός το έχαψε!

Αν οι Έλληνες ηγέτες χειραγωγούνται τόσο εύκολα με παρόμοιες πομφόλυγες περί τεχνολογικής μαύρης μαγείας των Αμερικανών, τότε μάλλον δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για ουσιαστική και συγκροτημένη εξωτερική πολιτική ακόμη και στο πιο μακρινό μέλλον… Και την πάτησε τόσο κραυγαλέα, παρότι επέλεξε να το «αποκαλύψει» τώρα που ο γνωστός για τα ψυχολογικά παιχνίδια στους συνομιλητές του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μας έχει αφήσει χρόνους και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.

Τούτων λεχθέντων, δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε ούτε την πασίγνωστη αγένεια του εν λόγω και τον σκαιό τρόπο με τον οποίο προσέβαλε τον δημοσιογράφο που τον αντιμετώπιζε με τόση δημοσιογραφική ευγένεια όταν τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον όρο «γκρίζες ζώνες». Τόσο άθλια προσβολή που τον οδήγησε στο να χάσει το δίκιο του, αφού η ουσία του επιχειρήματος χάθηκε κάπου εκεί στον κακό, υπερφίαλο και αλαζονικό του χαρακτήρα.


http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/01/imia.jpg

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε από τον συγκεκριμένο και τη βαρύτατη προσβολή – ύβρη που διέπραξε σε βάρος του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας ότι δεν είχε Στόλο η Ελλάδα εκείνη τη νύχτα που κρίθηκαν όλα, αποφαινόμενος ότι η υπεροπλία της Τουρκίας ήταν συντριπτική και πως αν ξεκινούσε κάποια σύγκρουση «θα έκλαιγαν μανούλες» από τη δικιά μας πλευρά των συνόρων.

Όμως, δεν μπορείς να μη θέσεις το απλούστατο ερώτημα στον κύριο αυτόν που έχει αποφασίσει –δικαίωμά του – να αδικεί τον εαυτό του διεκδικώντας κάτι σαν το παπικό αλάθητο, αφού όλοι έσφαλαν εκτός από τον ίδιο, μη έχοντας την αρετή της αυτοκριτικής ακόμα και 20 χρόνια μετά…

Τί ισχύει λοιπόν κύριε Πάγκαλε; Ότι θα έκλαιγαν Ελληνίδες μανούλες ή ότι θα πήγαιναν πύραυλοι και τορπίλες «στον γάμο του καραγκιόζη»; Διότι και τα δύο ΔΕΝ μπορεί να ισχύουν, όσες σοφιστείες και να επικαλεστεί. Οι… μανούλες κλαίνε μόνο όταν βρίσκουν στόχο πύραυλοι και τορπίλες. Ας σταματήσει λοιπόν να περιφέρει την ημιμάθειά του στα κανάλια διότι γελοιοποιείται. 


defence-point.gr 
Σχόλια