Σε Ισπανία και Βρετανία το βλέμμα της Ευρώπης...

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εν αναμονή του αποτελέσματος των ισπανικών εκλογών. Μάχη διαδοχής στους Συντηρητικούς-ανταρσία στους κόλπους των Εργατικών. Διχασμένη...
η ΕΕ, προσπαθήσει να εκτιμήσει τη ζημιά εν όψη του διαζυγίου. Την ίδια ώρα στην Ισπανία διεξάγεται δεύτερη κρίσιμη αναμέτρηση σε έξι μήνες. Οι μετρήσεις φέρνουν το Podemos στη δεύτερη θέση.

«Να βρεθεί λογικός τρόπος διαχείρισης της κατάστασης»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του στη Ρώμη:
Ο Τζον Κέρι στη Ρώμη
«Η χώρα πήρε μια απόφαση. Προφανώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν η απόφαση αυτή να ήταν διαφορετική. Αλλά δεν ήταν. Γι αυτό και η αφετηρίας μας είναι ο θεμελιώδης σεβασμός στους ψηφοφόρους. Σε μια δημοκρατία όταν μιλάνε οι ψηφοφόροι, η δουλειά των ηγετών είναι να ακούνε και να διασφαλίζουν ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση της διαχείρισης των ανησυχιών. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος - και το λέω αυτό και στις αγορές, το λέω στους πολίτες που αναρωτιούνται τι συμβαίνει- είμαι απόλυτα πεπεισμένος και ο πρόεδρος Ομπάμα το ίδιο, ότι θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση με ένα λογικό, μελετημένο τρόπο, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά σημεία της Ε.Ε., τα δυνατά σημεία των αγορών, τα συμφέροντα της ασφάλειας των χωρών μας και της διεθνούς ασφάλειας και να δουλέψουμε έτσι ώστε να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση για τις χώρες μας»

efsyn.gr
Σχόλια