Δίκη ΧΑ: Φραστικές αντεγκλήσεις της Μάγδας Φύσσα με υποστηρικτές των χρυσαυγιτών...



Με σοβαρά προβλήματα από πλευράς υποδομής αλλά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε σήμερα για πρώτη ημέρα στην...
αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του εφετείου της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που μέχρι τώρα διεξάγονταν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πέρα όμως από τα προβλήματα που διαπιστώνονται, τα οποία αφορούν την αίθουσα και τις παροχές της, οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι στη πολύκροτη δίκη. Συγγενείς του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης, διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως, δε, κατήγγειλε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, κάποιοι παριστάμενοι στο ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

«Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας» φώναξε η Μάγδα Φύσσα. «Μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει» ακούστηκε από το κοινό με την κυρία Φύσσα να απαντά: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις». «Βδελύγματα» ακούστηκε να φωνάζει προς το κοινό ο θείος του Παύλου Φύσσα.

Στη συνέχεια σε δεύτερη διακοπή της δίκης η μητέρα του Παύλου Φυσσα την ώρα που μετέφεραν τον Γιώργο Ρουπακια στα κρατητήρια φώναζε: «Θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια». Η κυρία Φύσσα φωνάζοντας ακολούθησε τον Γιώργο Ρουπακιά μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων όπου φυγαδεύτηκε.

Νωρίτερα συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνήγορος πολιτικής αγωγής διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση και ανέφερε στο δικαστήριο πως μάρτυρας που είναι να καταθέσει προπηλακίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Προβλήματα


Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην αίθουσα του Εφετείου «σημαδεύτηκε» από προβλήματα. Συγκεκριμένα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με αποτέλεσμα η έναρξη της δίκης να έχει καθυστερήσει για τουλάχιστον μια ώρα. Συνήγοροι, συγγενείς, κ.λπ. εισέρχονται στην αίθουσα έπειτα από αυστηρό έλεγχο από τη μία (κυρίως) από τις δύο εισόδους της αίθουσας τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Στην αίθουσα δεν  υπάρχει κλιματισμός, ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ, μικρόφωνα ενώ δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις για τους δημοσιογράφους.

enikos.gr
Σχόλια