ΑΕΠΙ: «Φρένο» στον... χωροφύλακα...

Επιασε τόπο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» της Παρασκευής για την... οδύσσεια του χαμένου εκείνου εγγράφου που ανακαλούσε τη «μετατροπή» της ΑΕΠΙ σε...
ελεγκτική αρχή, τη «μετατροπή» της σε χωροφύλακα με άλλα λόγια. Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε επιτέλους υπόψη τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και την έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και έσπευσε με εγκύκλιο να αποκαταστήσει τη «χαμένη τιμή» του εγγράφου. Και εστάλη αυτή η «ταλαιπωρημένη» ανάκληση με μεγάλη καθυστέρηση και με κατεπείγουσα εγκύκλιο προς τους δήμους όλης της Ελλάδας.

Το νέο έγγραφο-εγκύκλιος, που φέρει την υπογραφή του γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. Κώστα Πουλάκη, αναφέρει με δυο λόγια ότι μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την Εκθεση Ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης κρίνονται μη σύννομες η ανάκληση και η αντικατάσταση προηγουμένου εγγράφου του ΥΠ.ΕΣ. από την επικεφαλής της διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


efsyn.gr
Σχόλια