Ο Παρασκευόπουλος εξηγεί γιατί καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής...

Ο Παρασκευόπουλος εξηγεί γιατί καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής
«Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να καθορίζει τον τόπο και το χρόνο της δίκης»
Τις αιτίες καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής απαρίθμησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας σε...
ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψη του στο χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη μεγάλων χώρων, στον μεγάλο αριθμό μαρτύρων, στα μεγέθη της δίκης, αλλά και στην αποχή των δικηγόρων.

«Να σας διευκρινίσω κατ΄αρχήν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση και γενικά η εκτελεστική εξουσία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να καθορίζει τον τόπο και τον χρόνο της διεξαγωγής της δίκης. Αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ Παρασκευόπουλος.

Ερωτηθείς γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη στις καταλήψεις ξενοδοχείων στην Αθήνα από αλληλέγγυους προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες, ο κ. Παρασκευόπουλος έδωσε την εξής απάντηση: «Η δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει γιατί είναι αναρμόδια. Οι αρμόδιοι να παρέμβουν, αν γίνεται μία παράνομη πράξη είναι οι διωκτικές αρχές, η αστυνομία. Η δικαιοσύνη δεν έχει αστυνόμους για να κάνουν παρεμβάσεις. Και επίσης ακόμη και η εισαγγελία, όταν υπάρχει μια παράνομη πράξη που πρέπει να παρέμβει ενεργεί χωρίς υποδείξεις και εντολές από την κυβέρνηση, η οποία δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης όπως βεβαίως δεν έχει αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο έργο της αστυνομίας».

newsbeast.gr
Σχόλια