ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ DRONES ΠΟΥ «ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

us_drone_Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk

Οι Ρώσοι έχουν καταρρίψει πολυάριθμα αμερικανικά drones που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κριμαίας!

Και ένα από αυτά, η «μητέρα» όλων των drones, το ογκώδες Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk, φέρεται να επιτάχθηκε από το ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο και να προσγειώθηκε στην Συμφερούπολη.

Ο πόλεμος για τον οποίον δεν ακούς: πολλά αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη (έστω και μη επανδρωμένα, αν και με τη δυνατότητα να είναι οπλισμένα και επικίνδυνα) προφανώς παραβιάζουν ρωσικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα να οι Ρώσοι να τα καταρρίπτουν, μετά την άρνηση των Αμερικανών να αναγνωρίσουν τις ρωσικές διπλωματικές διακοινώσεις διαμαρτυρίας.




Η στρατιωτική παραβίαση του εδάφους, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου, ενός κυρίαρχου κράτους, συνήθως θεωρείται ότι είναι casus belli – μια πράξη πολέμου.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι με τους Αμερικανούς, μπορούν να δικαιολογήσουν την εμπόλεμη συμπεριφορά τους, την κατάφωρη άρνησή τους να σεβαστούν την κυριαρχία της Ρωσίας, με την αιτιολογία ότι δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.

Ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζουν οποιαδήποτε παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρωσίας να έχει πραγματοποιηθεί. Μάλλον, θα ισχυρίζονται ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη πετούσαν μέσα στο κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας, με την άδεια της κυβέρνησης.

Παρ ‘όλα αυτά οι Ρώσοι έχουν καταστήσει σαφές ότι θεωρούν την Κριμαία ένα κυρίαρχο τμήμα της Ρωσίας. Οι Ρώσοι έχουν κάνει διπλωματικές διαμαρτυρίες για αυτό που βλέπουν ως παραβίαση της επικράτειάς τους. Οι Αμερικανοί τις έχουν αγνοήσει και επομένως οι Ρώσοι καταρρίπτουν – και σε άλλη μια περίπτωση επιτάσσουν – τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν εισβολές στην επικράτειά τους.

Μια πράξη πολέμου έχει διαπραχθεί από την Αμερική εναντίον της Ρωσίας. Και αν αποδεχθούμε την αμερικανική θέση, μια πράξη πολέμου έχει διαπραχθεί από τη Ρωσία έναντι τόσο της Ουκρανίας, όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είμαστε ήδη στις πρώτες φάσεις του Γ ‘Παγκοσμίου Πολέμου;
Πόσα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα είναι άραγε το πυρηνικό ρολόι;


Russia Insider

hellasforce.com
Σχόλια