Να το πιείτε εσείς, αλήτες, το εργαστηριακό γάλα κατσαρίδας!

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2016/07/gala-katsaridas.jpg
Συγνώμη για τον τίτλο αλλά… η υπομονή έχει και τα όρια της!

Κυκλοφόρησε εντός εκτός και επί τα γνωστά αυτά, “επιστημονικό” άρθρο για τα “οφέλη” του γάλατος της κατσαρίδας.
Αφού πρώτα είχε κυκλοφορήσει από τον επέσχυντο ΟΗΕ φιρμάνι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα έντομα ως διατροφική “λύση” στο θέμα της παγκόσμιας πείνας, τώρα βγήκε και νέα μελέτη που λέει ότι υπάρχει μια συγκερκριμένη κατσαρίδα, το είδος Diploptera punctate, που είναι το μοναδικό στον κόσμο που γεννά ζωντανά κατσαριδάκια και διαπιστώθηκε ότι παράγει κάτι το οποίο μοιάζει με γάλα και περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης και με αυτό ταΐζει τα μικρά της.


Ενθουσιάστηκαν, λέει, οι επιστήμονες με την ανακάλυψη ότι ο κάθε ένας από τους κρυστάλλους πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από τρεις φορές την ενέργεια που βρίσκει κανείς στην αντίστοιχη ποσότητα στο βουβαλίσιο γάλα (το οποίο έχει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό γάλα).
Τώρα επειδή είναι δύσκολο να αρμέξουν τις κατσαρίδες, οι καλοί επιστήμονες, του Ινστιτούτου Βιολογίας, Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (Stem Cell Biology and Regenerative Medicine) στην Ινδία (θα τρίζουν τα κόκαλα του Γκάντι), αποφάσισαν να βρουν την αλληλουχία των γονιδίων εκείνων που ευθύνονται για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης που εντοπίζονται στο «γάλα» προκειμένου να δουν εάν μπορούν να τις αναπαράγουν στο εργαστήριο.
Έχει καταντήσει μια σκέτη αηδία ο τρόπος που σκέφτονται για τις μάζες. Μας βλέπουν σαν ζώα που πολλαπλασιάζονται, η τιμή πώλησης πέφτει λόγο υπερπροσφοράς συν το κόστος συντήρησης ανεβαίνει. Σε αυτό το σημείο, ο τσιφλικάς κάνει τον λεγόμενο αποδεκατισμό του κοπαδιού, για να κρατήσει τις ισορροπίες.
Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεφύγει από τη λογική κάθε πολιτισμένου και καλλιεργημένου νου, με έναν ΟΗΕ να τις στηρίζει κάνοντας μόνο υψηλή κριτική και καθόλου έργο, μας κοπανάνε με κάθε δυνατό τρόπο ότι είστε πολλοί στον πλανήτη και ψάχνουμε τρόπους να σας ταΐσουμε. Αλήθεια, το μέτρο στον πλουτισμό, τον σκέφτηκε ποτέ κανείς;

Αλλά αν νομίζετε ότι οι επιστημονικές “ανακαλύψεις” είναι τελείως τυχαίες και συμπτωματικές, θα σας έλεγα να δείτε την αποκαλυπτική ταινία «Snowpiercer»: Μια ταινία κάτι περισσότερο από απλή ταινία. ΕΚΕΊ θα δείτε ότι η πρωτεϊνούχα τροφή σε μορφή ζελέ που τρώνε στα πίσω λαϊκά βαγόνια, είναι φτιαγμένη από κατσαρίδες!

Δείτε την συγκεκριμένη σκηνή για τη διατροφή και την “ισορροπία” της. Φυσικά, η “ισορροπία, διατηρείται γιατί άλλα τρώνε στα μπρος βαγόνια και κύβους από κατσαρίδες τα πίσω:





Έτσι και με την ίδια λογική, η… λαμπρή αυτή επιστημονική ομάδα επισημαίνει πως, «εάν τελικά οι έρευνές τους αποδώσουν και τελικά υπάρξει ένα ολοκληρωμένο προϊόν, σίγουρα αυτό δεν θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να χάσουν κιλά και είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη δίαιτα του δυτικού κόσμου όπου η διατροφή των πολιτών είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θερμίδες. Όμως για τους πληθυσμούς κρατών που υποσιτίζονται το «γάλα» που θέλουν να φτιάξουν οι επιστήμονες θα μπορούσε να είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα διατροφής».

Ναι… για τα πίσω βαγόνια του τρένου. Δείτε την ταινία και… θα καταλάβετε πολλά, πάρα πολλά!


Σχόλια