Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τέλος το κοινωνικό κράτος: Κάρτες σίτισης και παροχές σε είδος αντί χρημάτων

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/07/31/717087/main/2567044.jpg
Διαλύουν την κοινωνική πρόνοια και αντικαθιστούν Συνταγματικές απολαβές όπως οι συντάξεις με παροχές σε είδος – Μας οδηγούν στο μοντέλο : «Όλα με το δελτίο»

Το σχέδιο της πλήρους διάλυσης του κοινωνικού κράτους ολοκληρώνεται με τις παρεμβάσεις που εξήγγειλε – προ ημερών – ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναπληρώσει τα χρήματα που χάνει ο λαός από τις βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η αριστερή κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα επανέφερε τη χώρα στην κανονικότητα, δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα φεουδαρχική δόμηση της κοινωνίας με πλήρη κατάργηση της μεσαίας τάξης, εξαθλίωση της εργατικής τάξης και συγκέντρωση του πλούτου σε μια μικρή ελίτ που είναι φίλα προσκείμενη στο νέο «κράτος ΣΥΡΙΖΑ» που χτίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας για την ανακούφιση όλων όσων υπέστησαν τις βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δείχνουν ξεκάθαρα το σχέδιο της κυβέρνησης.

Πρόκειται με καθαρή αντικατάσταση των χρηματικών απολαβών με… παροχές σε είδος.

Αντικατάσταση του κράτους πρόνοιας με κάρτες σίτισης και συσσίτια.

Αυτό είναι το όραμα της ανάπτυξης που οραματίζεται η αριστερά στην Ελλάδα;

Προφανώς.

Μιλάμε για καταστάσεις σοβιέτ, αφού αντί να αναζητούνται τρόποι μείωσης της ανεργίας, η κυβέρνηση επιχειρεί να συντηρήσει έναν ολόκληρο λαό με επιδόματα πείνας, κάρτες σίτισης και εξευτελιστικές συντάξεις, ίδιες για όλους.

Ειδικότερα, για όλους τους συνταξιούχους από τους οποίους κόπηκε το ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πλήρη απαλλαγή τους για φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η συμμετοχή τους για την προμήθεια φαρμάκων θα είναι μηδενική.

Για όλους όσοι είχαν απώλεια εισοδήματος από 30 ευρώ, θα υπάρξει απαλλαγή από την παρακράτηση της εισφοράς Υγείας ύψους 6% από τις συντάξεις τους.

Για όσους οι απώλειες από την περικοπή του ΕΚΑΣ υπερβαίνουν τα 115 ευρώ, προβλέπεται ένταξη τους στο μέτρο της προπληρωμένης κάρτας σίτισης, μέσω του οποίου θα καλύπτεται περίπου το 1/3 των απωλειών.

Αναφορικά με δικαιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, αλλά είναι χρονίως πάσχοντες με αναπηρία σε ποσοστό 80% και επάνω, το ΕΚΑΣ θα επανέλθει και δεν θα υπάρξει τελικώς η περικοπή του.

Τέλος, σε έγγαμα ζευγάρια συνταξιούχων που κόπηκε το ΕΚΑΣ και στους δύο συζύγους, προβλέπεται η επαναφορά του βοηθήματος στον σύζυγο με την μικρότερη σύνταξη.

Θυμίζουμε ότι τα παραπάνω ημίμετρα, τα είχε πρώτος ανακοινώσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Τσίπρα κ. Γιάνης Βαρουφάκης ως μέτρα για την αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης που θα προέκυπτε από τη σκληρή του κόντρα με τους δανειστές και το ΔΝΤ.

Βεβαίως, τότε δεν τα είχε εξειδικεύσει, αλλά είχε μιλήσει ξεκάθαρα για παροχές σε είδος αντί χρημάτων.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο μεγάλος μεταρρυθμιστής κ. Τσίπρας αντικαθιστά Συνταγματικά κατοχυρωμένες απολαβές, με παροχές σε είδος!!!

Οι συνειρμοί που προκύπτουν από το εγχείρημα ενός τέτοιου οικονομικού μοντέλου είναι εξόχως επικίνδυνοι, αφού όπως συνέβαινε και σε αλλά καθεστώτα του πρώην ανατολικού μπλοκ το κράτος θα μπορεί πλέον να καθορίζει τόσο το οικογενειακό εισόδημα, όσο και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Όλα με το δελτίο» και υπό τον έλεγχο του κράτους και της κομματικής γραφειοκρατίας.

Αν ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοι του έχουν αποφασίσει να κάνουν την Ελλάδα, Βόρεια Κορέα δεν έχουν παρά να το πουν ευθέως κοιτώντας τον λαό στα μάτια…


newsbomb.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη