Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η! ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ!

1043781358

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εφαρμογή των αντι-ρωσικών κυρώσεων συνέπεσε με μια περίοδο της αδιάλειπτης άσκησης πιέσεων από την Ουάσιγκτον για την εμπορικής συμφωνία με την ΕΕ (ΤΤΙΡ), η οποία αποτελεί το δυνατό χαρτί χέρια των γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με Γερμανό εμπειρογνώμονα μια συμμαχία μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας θα να είχε καταστροφικές συνέπειες για τους Αμερικάνους, καθώς όπως αποκαλύπτει ήταν στα σκαριά!

«Οι ΗΠΑ είναι πραγματικά ανησυχούν ότι η ΕΕ θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και την Κίνα. Αυτό θα ήταν ένα σενάριο… αποκάλυψης για την Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να απομονώσει τη Ρωσία και την Κίνα στην παγκόσμια αγορά όσο το δυνατόν περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κάτι που δεν αρέσει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ «, δήλωσε ο δημοσιογράφος και οικονομικός εμπειρογνώμονας Ernst Wolff σε συνέντευξη του στο Sputnik Deutschland.

Σημείωσε, επίσης, ότι η ΕΕ εισήγαγε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ως μέτρο που προέρχεται καθαρά από τις ΗΠΑ.
«Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των ΗΠΑ, έτσι η Ουάσιγκτον δεν χάνει την ευκαιρία να αποδυναμώσει το μπλοκ. Η ουκρανική διαμάχη ήρθε την καταλληλότερη. Οι ΗΠΑ άρπαξαν την ευκαιρία να μπουν σφήνα μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Εξήγησε, επίσης, κάτι που πλέον είναι ευρέως γνωστό: Ότι οι κυρώσεις έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τις γερμανικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους κατασκευαστές, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και ως εκ τούτου είναι εύκολο να απορροφηθούν από μεγαλύτερες εταιρείες. Ζήτημα για το οποίο ανοίγει διάπλατα το δρόμο η TTIP.

«Πάνω από 6.000 γερμανικές εταιρείες έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, και πολλοί από αυτούς είναι τώρα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αυτός ακριβώς ήταν κι ο στόχος των κυρώσεων. Η πλειοψηφία είναι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, και όταν αυτές βιώνουν δυσκολίες, μπαίνουν στην αγορά οι μεγάλοι παίκτες, που «καταπίνουν» αυτές τις εταιρείες. », είπε ο Wolff.

Επιπλέον, ευρωπαϊκές εταιρείες, και ειδικότερα γερμανικές επιχειρήσεις, θα συνεχίσουν να μετράνε απώλειες μετά την επέκταση των κυρώσεων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Ο Wolff υπογράμμισε ότι για τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και μόνο, οι ζημιές ανέρχονται σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

Και συμπλήρωσε: «Η ΤΤΙΡ παίζει σαφώς σημαντικό ρόλο για τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και το αμερικανικό κεφάλαιο. Αν οι συμβάσεις και το εργατικό δίκαιο των ΗΠΑ εισαχθεί σε ευρωπαϊκές εταιρείες, αυτό θα φέρει τις ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά προς την αμερικανική παγκόσμια κυριαρχία », είπε ο εμπειρογνώμονας.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, είπε, οι Αμερικανοί έχουν πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η οποία όμως βρίσκεται σήμερα στο μέσο μιας κρίσης. Έτσι χρησιμοποιούν μέσα αποσταθεροποίησης ως εργαλείο για την αποδυνάμωση των ανταγωνιστών τους στην παγκόσμια αγορά. Και οι κυρώσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως ένα από αυτά τα εργαλεία.

Και επί τη ευκαιρία, επειδή οι φωνές από τη Γερμανία για τις κυρώσεις στη Ρωσία γίνονται μέρα με τη μέρα ηχηρότερες, υπενθυμίζουμε ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, κινήθηκε πρόσφατα στο ίδιο μήκος κύματος…

«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς τη Ρωσία, και σίγουρα όχι μέσα από την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ανεξάρτητα από όλες τις υφιστάμενες δυσκολίες θα πρέπει να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα».

Μήπως ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να εφαρμόσει το «Plan B», τη στιγμή που όλο και περισσότεροι στρέφονται εναντίον της επικείμενης Διατλαντικής Συμφωνίας, που θα μετατρέψει την ΕΕ (με κάθε επισημότητα) σε μαριονέτα των Αμερικάνων; Ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και οι Έλληνες βουλευτές, που από βδομάδα θα θέσουν επί τάπητος στη Βουλή το θέμα της TTIP…


hellasforce.com
Σχόλια