Ο ανεκπαίδευτος Τουρκικός Στρατός δεν έχει καμία τύχη απέναντι στους Κούρδους – Το Κουρδικό Κόμμα HPD και το PKK δεν αφήνουν τον Ερντογάν να «κοιμηθεί ήσυχος»

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ο Ερντογάν απ’ ότι φαίνεται, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Τουρκία. Αφού εξουδετέρωσε τον Στρατό και συλλαμβάνει όλους τους αντιφρονούντες, πιέζει μέχρι και τις ΗΠΑ και τις απειλεί μάλιστα, για να του εκδώσουν στην Τουρκία τον μεγάλο αντίπαλο του, Γκιουλέν, ώστε να τον δικάσει και φυσικά να τον κλείσει στην φυλακή ή να τον εκτελέσει. Όμως παρ’ όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα με το Κουρδικό κόμμα HDP, το οποίο μαζί με το PKK, είναι προς το παρόν η μοναδική απειλή, αλλά και ίσως όπως λένε ορισμένοι αναλυτές, ο επόμενος χρήσιμος εχθρός για τον Ερντογάν. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι που δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί ήσυχος, αφού είναι οι μόνοι που δεν μπορεί να εκβιάσει και να απειλήσει, ενώ αντίθετα είναι οι μόνοι που μάχονται πραγματικά εναντίον του, κάτι που ουσιαστικά ούτε οι Ρώσοι το κάνανε, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, μάλιστα τώρα γίνανε και τα καλύτερα φιλαράκια.
Έτσι, μαζικές επιθέσεις ξεκίνησε το PKK στην ΝΑ Τουρκία. Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χακαρί, κατέστρεψαν άρματα μάχης στο Amed, τουρκικό κομβόι στο Colemerg ενώ Τούρκοι στρατιώτες τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από Κούρδο ελεύθερο σκοπευτή, που απλά παίζει μαζί τους. Συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 60 Τούρκοι στρατιώτες. Ειδικά ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε, δείχνει και τον χαμηλό βαθμό εκπαίδευσης του τουρκικού στρατού, που επιπλέον θα πρέπει να ανησυχεί τον Ερντογάν. Τούρκος στρατιώτης ερευνά για νάρκη, δεν την βλέπει και δίνει εντολή να προχωρήσει το τεθωρακισμένο το οποίο ανατινάζεται σκορπώντας το θάνατο. Αυτός ο Τουρκικός στρατός που κύριο μέλημα του είναι τα πραξικοπήματα και οι εκκαθαρίσεις είναι φυσιολογικό να μην είναι εκπαιδευμένος. Αυτός ο ανεκπαίδευτος τουρκικός στρατός δεν έχει καμία τύχη απέναντι στους Κούρδους.



Επιπλέον οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τουρκικές πηγές ενώ ισχυρίζονται πως σκότωσαν 35 μαχητές του PKK, που προσπάθησαν να εισβάλλουν σε τουρκική βάση. Ακόμη τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Siirt και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις πάλι σε Siirt και Ηakkari.
Αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, σε αστυνομικό σταθμό επτά χλμ από το κεντρικό Hakkari. Σύμφωνα με την επίσημη τουρκική ενημέρωση οι νεκροί είναι 20 αλλά οι Κούρδοι αναφέρουν με στοιχεία πως είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι ενώ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη ένα βίντεο από επίθεση τους.
Θεωρούμε ότι οι Κούρδοι είναι οι μόνοι που ξεκάθαρα μάχονται κατά του ISIS και των Τούρκων. Είναι καιρός όλη η διεθνής κοινότητα, με τις ΗΠΑ σε ηγετικό ρόλο, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τους Τούρκους, ώστε να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το πανηγύρι που έχει στήσει ο αλλοπρόσαλλος Ερντογάν και στην συνέχεια σε συνεργασία με την Ρωσία να εξαλείψουν οριστικά από την περιοχή τον ISIS πριν κερδίσει περισσότερο χρόνο και ανακάμψει.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Σχόλια