Στείρα γη, Μάνα που χάνει τα παιδιά της

BAN GOGK
Από το 1993 που μετακόμισα στο Βόλο από την Αθήνα, ζω σε σπίτι με κήπο κι έχω λουλούδια και μπαξέ

Ειδικός δεν είμαι, σπας αβγά και κάνεις ομελέτα. Έτσι το ποντίκι της πόλης σιγά σιγά έμαθε να καλλιεργεί ντοματούλες κι αγγουράκια, φασολάκια και μελιτζάνες και πιπεριές.

Έβαλα και μερικά δεντράκια στον κήπο, καλλωπιστικά και οπωροφόρα.

Ως νεοφώτιστη βίωσα από κοντά το θαύμα της φύσης, την αγάπη και προσφορά του δέντρου και του φυτού. Το έδαφος εξαιρετικά γόνιμο, έφτυνες και κάτι φύτρωνε…

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο δύσκολα εδώ να μου πετύχει ο μπαξές. Δεν άλλαξα τίποτα στα όσα έκανα πάντα, άλλαξε όμως η παραγωγή, με αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι:

10 περίπου ντομάτες, από τα κιλά που έφταναν συνήθως μέχρι και παραμονές Χριστουγέννων, όταν μάζευα τις τελευταίες μικρούλες. Το ίδιο μου είπαν κι άλλοι εδώ στο Βόλο -δεν ξέρω για άλλες περιοχές- ότι οι ντοματιές πήγαν άπατες και η μανάβισσα παίρνει τώρα από αλλού, όχι την οργανική Βολιώτικη, ποιος ξέρει τι είναι…

Φασόλια ! Από κει που μάζευα ακόμα και για το χειμώνα. Τα ζεμάταγα και τα έβαζα κατάψυξη. Ίδιος σπόρος, 100% οργανικός


Αγγούρια ! Μόνο οι μελιτζάνες έγιναν και οι πιπεριές. Γιατί; Γιατί τις είχα φέτος σε ζαρντινιέρες!

Ροδάκινα; ! Κιλά έβγαζε η ροδακινιά, έτρωγα, χάριζα έκανα και μαρμελάδα. Φέτος πάνω στην άνθιση αφού προηγήθηκε περίεργη καλοκαιρία, μετά έκανε απότομα κρύα και μποφόρια και βροχές και πάνε τα άνθη της. Κάθε της ροδάκινο ήταν κάπου μισό κιλό.

Μήλα ελάχιστα, κάπως καλύτερα τα ρόδια, τα βερίκοκα σαν άρρωστα.

Εκτός από τον μπαξέ, χάλασε και μια λεβάντα, δυο τριανταφυλλιές, ένα τεράστιο δεντρολίβανο και μια περίφραξη από πυξάρι που το μεγάλωνα χρόνια. Το πυξάρι του γείτονα επίσης.

Τα δέντρα του κήπου αλλά και της γύρω περιοχής έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν από τα μέσα του Αυγούστου και να φυλλορροούν, λες και είναι περασμένο φθινόπωρο.

Σε όλο αυτό το απίστευτο σκηνικό του θανάτου της Μάνας Γης και της

Φύσης ολόγυρα, αν ανοίξεις και το ραδιόφωνο να ακούσεις τοπικές ειδήσεις, ακούς σε μια πόλη περίπου 150.000 κατοίκων, ένα με δυο και πολλές φορές τρεις θανάτους την ημέρα και σε πολύ μικρές σχετικά ηλικίες. Έμφραγμα ακόμα και στα 19!

Ο μόνιμος πληθυσμός του διευρυμένου Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 144.449 κατοίκους, ενώ του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου σε 125.248. Είμαι περίεργη αν και πότε γίνει η επόμενη απογραφή τι θα δείξει, εκτός κι αν καλύψουμε το “κενό” με προσφυγόπουλα και μετανάστες.

Εν ολίγοις, αυτό που βλέπω είναι μια Μάνα να χάνει τα παιδιά της και τις ίδιες της τις δυνάμεις. Θλίψη. Οι ευθύνες πολλές. Οι ευθύνες μεγάλες. Το έγκλημα, ίσως το μεγαλύτερο σε όλη την Ιστορία της Ανθρωπότητας.

Κι επειδή τα τρόλια θα σπεύσουν -για μια ακόμα φορά- να με ειρωνευτούν και να προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν το γραπτό μου, ένα έχω να πω:

Κατηγορούμαι για ένα άρθρο με παράσιτα. Αν είναι ή όχι αληθές θα φανεί στο δικαστήριο. Αλλά τα παράσιτα, τα πιο επικίνδυνα είναι άλλα. Είναι αυτά που συνειδητά -όχι αυτά που έχουν εξαπατηθεί με κάποιο τρόπο- βοηθούν να γίνονται όλα αυτά που γίνονται.

Αυτοί οι ξενιστές που παίρνουν ζωή από τη ζωή μας και δεν τους νοιάζει που θα πεθάνουν όταν πεθάνουμε. Όταν η Φύση δεν θα μπορεί να δώσει την αγάπη της και την προσφορά της, όταν θα χαθεί παντελώς η ιερή διαδικασία του κύκλου της αληθινής ζωής και όχι της εργαστηριακά κατασκευασμένης.

Δεν πρόκειται απλά για χρήμα ή εξουσία. Αυτός ο πόλεμος είναι απόλυτα ιερός. Τα έχουν βάλει με το Θείο και όλα τα δημιουργήματα του.

Μην χάνετε την πίστη σας με τίποτα. Είναι ένα τεστ. Δείτε το έτσι. Είναι απλά περίοδος εξετάσεων, δύσκολων μεν, αλλά η “διδακτέα ύλη” σας έχει δοθεί, στο χέρι της είναι να της κάνετε χρήση. Ο μόνος τρόπος να αναστραφεί αυτή η οδυνηρή “πραγματικότητα” του Μάτριξ στο οποίο ζούμε.

Γιατί η αληθινή “πραγματικότητα” είναι ο Πνευματικός κόσμος και σε αυτόν, κανένας τους δεν μπορεί να βάλει χέρι. Παράσιτα εκεί…. γιόκ!


nea.allnewz.gr 
Σχόλια