Ξεσηκωμός και στη Χίο! «Δεν μπορώ να βγω με τη γυναίκα μου - Μας κλέβουν καθημερινά - Μας ρίχνουν πέτρες όταν οδηγούμε»

Freepen.gr - Μια εντυπωσιακή σε συμμετοχή, αποκαλύψεις αλλά και πολιτικό πολιτισμό συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Χίο καθώς η κατάσταση στο νησί με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο.

Ορισμένοι εκ των κατοίκων αναφέρουν / καταγγέλλουν:

«Νησί αποθήκη ψυχών, οι δομές που λειτουργούν είναι παράνομες. Δεν αντέχουμε τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων»

«Είμαι υποχρεωμένος επί 24ωρου βάσεως να έχω ανθρώπους να φυλάνε το σπίτι μου και την επιχείρησή μου. Δεν μπορώ να πάρω τη γυναίκα μου να πάμε να πιούμε ένα κρασί, να δούμε τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας. Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Εγώ πρώτος είχα ζητήσει να μου φέρουν 10 παιδιά να τα φιλοξενήσω. Θέλω να μπορώ να ζήσω ήσυχος στο σπίτι μου».

«Κάτοικοι απειλούνται με μαχαίρια όταν αισθανθούν ότι πρέπει . Καθημερινές και ταυτόχρονες διαρρήξεις. Κατά συρροή κλοπές. Κλοπές οικόσιτων ζώων. Καταπάτηση καλλιεργιών. Συχνές πυρκαγιές απειλούν τα χωριά μας. Μεθυσμένοι πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πετροβολούν οδηγούς και προκαλούν ζημιές»

«Οι καυγάδες και τα μαχαιρώματα είναι καθημερινότητα»

Πώς θα χαρακτηριστούν αυτοί οι άνθρωποι τώρα που διαμαρτύρονται; Ως ακραίοι; Φασίστες;  «Θέλω να μπορώ να ζήσω ήσυχος στο σπίτι μου» αναφέρει ο κάτοικος και κανείς δεν μπορεί να του πει κουβέντα σε αυτό.

Παρακολουθήστε το βίντεο και ακούστε τους ίδιους τους κατοίκους να περιγράφουν την πραγματική κόλαση στην οποία έχει μετατραπεί η άλλοτε αρχοντική και περήφανη Χίος.





http://www.freepen.gr/2016/09/blog-post_5164.html
Σχόλια