Δείτε τι Θαύματα μπορεί να κάνει στον Κήπο Σας ένα Φακελάκι Τσάι!


Την επόμενη φορά που θα πάτε να πετάξετε πετάξει το χρησιμοποιημένο φακελάκι τσάι, ξανασκεφτείτε το. Τα φακελάκια αυτά δεν χρησιμεύουν μόνο για να φτιάξετε το αφέψημά σας, αλλά έχουν αρκετές χρήσεις στον κήπο που ίσως δεν γνωρίζατε.

Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν περίπου 4,15% άζωτο και άλλα θρεπτικά συστατικά που λιπάνουν το χώμα. Επίσης βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και αυξάνουν την αποστράγγιση. Επιπροσθέτως, το ταννικό οξύ που υπάρχει στα φύλλα του τσαγιού μπορεί να μεταβάλει ελαφρώς το pH του εδάφους προς τα κάτω και να το κάνει λίγο πιο όξινο, όπως ακριβώς κάνουν και οι κόκκοι του καφέ.
1. Χρησιμοποιείται στο κομπόστ

Ίσως είναι το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε με αυτό. Τα φακελάκια τσαγιού είναι ιδανικά για την παρασκευή οργανικού λιπάσματος, επειδή προσθέτουν άζωτο στο μείγμα και προσελκύουν βακτήρια που βοηθούν στη διαδικασία της κομποστοποίησης. Αντί, λοιπόν να πετάξετε το χρησιμοποιημένο φακελάκι στα σκουπίδια, ρίξτε το στον κάδο κομποστοποίησης, βεβαιωθείτε μόνο ότι δεν είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Αν είναι από πλαστικό, σκίστε το φακελάκι και ρίξτε τα φύλλα τσαγιού στο εσωτερικό του για κομποστοποίηση.
2. Απωθεί τα Παράσιτα

Αν ψάχνετε για βιολογικούς τρόπους για να απωθήσετε τα παράσιτα μακριά από τα φυτά του κήπου σας, τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού μπορούν να σας βοηθήσουν. Απλώς βάλτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια σε χλιαρό νερό όλα μαζί και με αυτό, όταν κρυώσει, ποτίστε τα φυτά σας και καταβρέξτε τα φύλλα τους. Είναι μια καλή βιολογική μέθοδος για να κρατήσετε μακριά τα παράσιτα και να αποφύγετε σοβαρές μυκητολογικές ασθένειες, ενώ παράλληλα παρέχετε ένα είδος θρέψης στα φυτά σας με αυτό τον τρόπο.
3. Θρέψτε τα Φυτά Σας

Δώστε ζωντάνια στα φυτά σας και θρέψτε τα με χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Απλά ανοίξτε το φακελάκι και σκορπίστε το περιεχόμενό του γύρω από τα φυτά. Καθώς παραμένουν στο έδαφος κάθε φορά που θα ποτίζετε θα απελευθερώνουν τα συστατικά τους και θα αυξάνουν τα επίπεδα του αζώτου, θα βελτιώσουν τη δομή του εδάφους και θα αποτελέσουν τροφή για τους ωφέλιμους οργανισμούς του εδάφους, όπως είναι οι γαιοσκώληκες.
4. Προσθέστε τα στα Φυτά που για την Ανάπτυξή τους χρειάζονται Όξινο Έδαφος

Οι φτέρες και πολλά ακόμα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμούν τα όξινα εδάφη. Λιπαίνετε αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου με χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Ανοίξτε τα φακελάκια τσαγιού και ανακατέψτε το εσωτερικό τους με το χώμα που θα βάλετε στις γλάστρες. Η διαδικασία αυτή θα μειώσει ελαφρώς το επίπεδο του pH και θα παρέχει επίσης στα φυτά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα.
5. Επιταχύνουν την Κομποστοποίηση

Ετοιμάστε ένα τσάι με αρκετά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και αφού κρυώσει, αδειάστε το υγρό μαζί με τα φακελάκια πάνω στο κομπόστ του σωρού σας. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία κομποστοποίησης μιας και τα φύλλα τσαγιού περιέχουν άζωτο και επίσης θα κάνουν το κομπόστ λίγο πιο όξινο.
6. Αποτελεί Φυσικό Υγρό Λίπασμα για τα Φυτά στη Γλάστρα

Ετοιμάστε ένα ελαφρύ τσάι με χρησιμοποιημένα φακελάκια και υποκαταστήστε το πότισμα με αυτό. Τα αρωματικά φύλλα τσαγιού κάνουν ένα υπέροχο υγρό λίπασμα, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα μετάλλων, υδατάνθρακες, και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τα φυτά να αναπτυχθούν.
7. Κάντε τα Τριαντάφυλλα να Ανθίσουν

Τα τριαντάφυλλα λατρεύουν τα φύλλα τσαγιού. Σκίστε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκια και πασπαλίστε το εσωτερικό του γύρω από τα τριαντάφυλλά σας ώστε να τους δώσετε μια ώθηση.


share24.gr
Σχόλια