Ρωσική «απάντηση» στις απειλές των ΗΠΑ: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων Bulava – Είσοδος του αμερικανικού στρατού στο Χαλέπι


Ξεφεύγει πλέον η κατάσταση με αφορμή το Χαλέπι μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από ρωσικό υποβρύχιο και την είσοδο αμερικανικών δυνάμεων βόρεια της πόλης αυτής, ξεκινώντας παράλληλα και οι βομβαρδισμοί στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ σε μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να «συν-διεκδικήσει» κεκτημένα που δεν τις ανήκουν.

Η επανάληψη του «λάθους» εναντίον των Σύρων στρατιωτών είναι πιθανή πιο πολύ από ποτέ.

Συγκεκριμένα μετά την επίδοση τελεσιγράφου από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στην Μόσχα και την απειλή της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, «εάν η Ρωσία δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι», ήρθε και η «απάντηση» από το Κρεμλίνο.

Χωρίς να κάνει καμία επίσημη δήλωση ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ή ο καθ” ύλην αρμόδιος υπουργός Σ.Λαβρώφ , το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Yuriy Dolgorukiy» κλάσεως Borei, εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας στην Μόσχα.

Το καμάρι του βόρειου στόλου , εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους RSM-56 Bulava από την Λευκή Θάλασσα στην Χερσόνησο Καμτσάτκα στην ρωσική Άπω Ανατολή , σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

«Οι κεφαλές των πυραύλων ολοκλήρωσαν την τροχιά τους με επιτυχία καταστρέφοντας στόχους στο πεδίο βολής Kura στην χερσόνησο Καμτσάτκα, διανύοντας πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα », δήλωσε Ρώσος ανώτατος αξιωματικός του ναυτικού.

Σήμερα το πρωί όμως ο στρατός των ΗΠΑ εισήλθε απροειδοποίητα σε δύο χωριά βόρεια του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, τα στρατεύματα των ΗΠΑ εμφανίστηκαν μαζί με την ειδική ομάδα «ΑΛ-Χάμζα» που είναι μέλη του «ελεύθερου συριακού στρατού».

Τα αμερικανικά στρατεύματα εισήλθαν στις πόλεις Λιζάζ και Μάρα βόρεια του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το κανάλι, το στρατιωτικό σχέδιο των ΗΠΑ αφορά την προετοιμασία της συριακής αντιπολίτευσης για επίθεση κατά των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» που είναι περιχαρακωμένοι στα βόρεια του Χαλεπίου, μετά την εκδίωξη τους από τους Σύρους και τους Ιρανούς. Για το σκοπό αυτό η συριακή αντιπολίτευση εφοδιάστηκε και με πολλαπλούς εκτοξευτές Grand».

Επίσης σήμερα πολεμικά αεροσκάφη του συνασπισμού, υπό αμερικανική ηγεσία ξεκίνησαν εκ νέου αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ.

Μετά από μια σύντομη διακοπή που προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό του συριακού στρατού και τον θάνατο 62 στρατιωτών και τον τραυματισμό διακοσίων , τα αμερικανικά αεροσκάφη άρχισαν πάλι να πετούν στα ανατολικά της περιοχής.

Το μόνο που διαφαίνεται όμως ξεκάθαρα πλέον ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις και με αφορμή το Χαλέπι είναι ότι καμία εκ των «δύο» δεν πρόκειται «κάνει πίσω» στο θέμα «Συρία» οδηγώντας την διένεξη τους στα άκρα.

Οι ΗΠΑ αλλάζοντας επίσης ρότα ανακοίνωσαν ότι θα παρέχουν επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους ύψους 364 εκατ. δολαρίων , ανεβάζοντας τη συνολική αμερικανική βοήθεια για την χώρα αυτή στα 5,9 δις $, ανέφερε το Reuters.

Η Αμερικανίδα βοηθός υφυπουργός προσφύγων και μετανάστευσης Anne Richard δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην παροχή τροφής, στέγης, πόσιμου ύδατος , ιατρικής περίθαλψης και άλλης υποστήριξης στα εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία και στις κοινότητες που τους φιλοξενούν.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ είπε ότι η ώθηση για πρόσθετα κονδύλια ανθρωπιστικής βοήθειας ήρθε λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών στο Χαλέπι μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός με ευθύνη πάντα της Ρωσίας .

Οι ΗΠΑ ως γνωστό αναδιάταξαν τα σχεδία τους και τώρα απαιτούν να ελέγξουν τουλάχιστον ένα κομμάτι της Συρίας μέσω της συριακής αντιπολίτευσης , για να μπορέσουν να «περάσουν» τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου από την Σ.Αραβία και το Κατάρ.

Στόχος τους είναι η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τους Σεΐχηδες και σε συνδυασμό με την μαζική εισβολή εκατομμυρίων μουσουλμάνων, εν τέλει η «άλωση» της ίδιας της ΕΕ από το Ισλάμ.

Επισημαίνεται ότι η Σ.Αραβία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος στον κόσμο μαζί με την Κίνα, των αμερικανικών ομολόγων και αυτό όπως είναι κατανοητό «εξηγεί πάρα πολλά» για την στάση της Ουάσιγκτον.








pentapostagma.gr
Σχόλια