Στο "κόκκινο" η κατάσταση στη Χίο - Αυτά που τα ΜΜΕ δεν λένε

http://www.el.gr/media/k2/items/cache/bfbd493cb5fade2bec3e010636437dbf_L.jpg
Πανικός επικράτησε καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, μέχρι αργά το βράδυ στη Χίο, όπου σε διάφορες δομές φιλοξενίας, ομάδες μεταναστών ξεσηκώθηκαν βάζοντας φωτιές και προκαλώντας άγριες φυλετικές συγκρούσεις.

Το "κοκτέιλ" που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς μέσα στις ίδιες δομές διαβιώνουν μετανάστες διαφορετικής εθνότητας που έρχονται σχεδόν καθημερινά σε σύγκρουση.
Ωστόσο το πράγμα χθες Τετάρτη ξέφυγε, με τους μετανάστες να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, σε μία απόσταση μόλις 300 μέτρων από στρατόπεδα της Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής (ΕΑΡΜΕΘ)  γεμάτα πυρομαχικά και εκρηκτικά. Όπως καταλαβαίνετε αρκούσε ένα ξαφνικό ντου για να επέλθει το χάος στην αφύλακτη Χίο.


Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ, όπου και από το μεσημέρι η κατάσταση ήταν τεταμένη. Έφτανε ωστόσο η διαμαρτυρία μίας Σύριας , για ασήμαντο φαινομενικά λόγο, προκειμένου να ανάψουν τα αίματα στο κέντρο φιλοξενίας και να ξεσηκωθεί μεγάλη μερίδα από τους μετανάστες.


Το θέμα είναι πως από καθαρή τύχη και ετοιμότητα της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού κάλλιστα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και οι ταραξίες θα μπορούσαν να είχαν εισέλθει στις αποθήκες πυρομαχικών του ελληνικού στρατού σε απόσταση αναπνοής από το hotspot.



ΠΗΓΗ
Σχόλια