Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Αυτό είναι το ρωσικό όπλο 5ης γενιάς U-71 – Φτάνει Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκη σε 40 λεπτά και αχρηστεύει τα πάντα…


Του Βασίλη Καπούλα

Το pentapostagma.gr φέρνει στη δημοσιότητα το άγνωστο για τους πολλούς απόρρητο ρωσικό πρόγραμμα αεροσκάφους U-71, ένα όπλο 5ης γενιάς το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Project 4202 των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων που ελέγχουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας. Πρόκειται για ένα όπλο σοκ και δέος το οποίο θα μπορεί να φτάσει στην Ουάσιγκτον μέσα σε 45-50 λεπτά, στην Νέα Υόρκη σε 40 λεπτά και στο Λονδίνο σε 20 λεπτά.

Οι πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι ελάχιστες και αναφέρεται ότι μπορούσε να εκτελέσει αποστολές με ταχύτητες της τάξης των 11.000χλμ/ω, κάνει χρήση τεχνικών ανεμοπορίας, έχει υπερευελιξίες ενώ μπορεί να αγγίξει τα κατώτερα στρώματα του διαστήματος.

Η μελέτη στον σχεδιασμό είναι σε εξέλιξη και αποτελεί ένα στοιχείο για να λάβει η Ρωσία προβάδισμα έναντι των ΗΠΑ μέχρι το 2025.

Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Ρωσίας Ντιμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών του τελευταίου αιώνα έχει αφήσει τεχνολογικά πίσω τις χώρες του ΝΑΤΟ και αναπτύσσουμε πλέον όπλα 4ης γενιάς.

Τα όπλα 5ης γενιάς είχαν μείνει πίσω για λόγους που άπτονται της κατάρρευσης της Σοβιετική Ένωσης αλλά πλέον και αυτό το στάδιο ξεπεράστηκε και πλέον δεν στοχεύουμε στην εξισορρόπηση αλλά στην προσπέραση των δυτικών αντιπάλων μας ανέφεραν ρωσικές πηγές στο pentapostagma.gr

Σχετικά με το U-71 για το οποίο οι πρώτες πληροφορίες αποδεσμεύτηκαν το 2015 είχε αναφερθεί ότι θα έχει ειδικό εξοπλισμό καταστολής ηλεκτρονικών μέσων επιτρέποντας έτσι το πέρασμα πάνω από τις ΗΠΑ σε διάστημα λεπτών αχρηστεύοντας τα αμερικανικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι η ρωσική αεροπορία θα έχει σε υπηρεσία 24 αεροσκάφη του τύπου μεταξύ των ετών 2020-2025 που θα υπάγονται στην 13η Μεραρχία πυραυλικών δυνάμεων στο Όρενμπουργκ και θα μπορούν να φτάσουν στην Ουάσιγκτον μέσα σε 45-50 λεπτά, Στην Νέα Υόρκη σε 40 λεπτά και στο Λονδίνο σε 20 λεπτά.

Ο εντοπισμός θα είναι πρακτικά αδύνατος και σε συνδυασμό με τους νέους πυρηνικούς πυραύλους θα αποτελέσει το διαπραγματευτικό χαρτί της Μόσχας με το ΝΑΤΟ.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Ρωσία αναπτύσσει νέα γενιά πύραυλους κρουζ με υπερηχητική ταχύτητα που ουσιαστικά θα είναι αδύνατο να αναχαιτιστούν και θα αναπτύσσουν ταχύτητες μεταξύ 700-800 μ/δ.

Επίσης ανάλογα αεροσκάφη αναπτύσσουν ΗΠΑ και Κίνα, με το κινεζικό αεροσκάφος να φέρει τα όνομα Wu-14 έχει μορφή ανεμοπτέρου και δοκιμάζεται από το 2012 ενώ το αμερικανικό αντίστοιχο θα βασίζεται σε τεχνολογίες του drone HTV-2 που όμως στις δοκιμές είχε καταστραφεί όταν είχε χαθεί ο έλεγχος μετά από 10 μόνο λεπτά πτήσης…





pentapostagma
Σχόλια