Μια τέτοια μέρα ξέρω πως πολλά σου λείπουν ...


Μια τέτοια μέρα ξέρω πως πολλά σου λείπουν και θα ήθελες να σου ευχηθώ γι αυτά. Έχουν χαθεί ακόμα και τα στοιχειώδη εφόδια, και διαλύεται συνεχώς το ήθος και οι αξίες γύρω μας και μέσα μας.
Αν για τα υλικά εφόδια σου ευχηθώ, ίσως πρόσκαιρα αυτά να σε ανακουφίσουν, όμως είναι φανερό πως όλα αυτά και παλιώνουν, και φθείρονται, και εύκολα πολύ χάνονται.

Αν για ήθος και αξίες προσευχηθώ, αυτές μεταβάλλονται, και είναι πολύ εύπλαστες ανάλογα με την εποχή και την κοινωνία στην οποία υιοθετούνται.

Γι αυτό η ευχή μου είναι για αυτογνωσία. Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, να γίνεσαι ένας καλύτερος και συνειδητοποιημένος άνθρωπος. Να αντιμετωπίζεις το σύνολο της ανθρωπότητας σαν μάνες και πατέρες, γιους και θυγατέρες, αδελφούς και αδελφές. Κάθε σου πράξη, κάθε σου σκέψη, κάθε σου συναίσθημα, να πηγάζει από την ορμή για το βέλτιστο καλό και να στοχεύει στην αιχμή της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Να παρατηρείς και να ελέγχεις την κάθε σου στιγμή, έτσι ώστε να επιλέγεις τι θα δημιουργήσεις και όχι απλά να το επαναλαμβάνεις. Να είσαι τόσο συνειδητός ώστε να απέχεις από τα γεγονότα που θέλουν να σε παρασύρουν ενώ θα εμβαθύνεις σε αυτά που σε προάγουν.

Να διατηρείσαι συνεχώς στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, γιατί έτσι θα δεις αργά αλλά αποτελεσματικά τα θηρία γύρω σου να μεταβάλλονται σε απλές σκιές, τους φόβους να διαλύονται μέσα στο φως, τα εμπόδια να είναι οδηγοί για μια καλύτερη πορεία, τις ανησυχίες να είναι φαντάσματα του παρελθόντος και τα σκοτάδια να είναι η άλλη όψη του φωτός.

Και όσο πιο πολύ ησυχάζεις τον ταραγμένο σου νου, και κολυμπάς βαθύτερα στα άδυτα του εαυτού σου, θα ανακαλύπτεις ότι το Θείο Βρέφος το φέρεις μέσα σου, έτοιμο πάντα να γεννηθεί με το όνομα της Αγάπης της οποίας είσαι κληρονόμος και δικαιωματικά υπήκοος στο Βασίλειό της.
Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και καλή φώτιση.




Dimitris Nomikos
Σχόλια