Και φέτος το δώρο του Άι Βασίλη είναι «Τρομοκρατία»

Μέχρι πρότινος ο κλασσικός τρόπος για να χαθεί το αληθινό Πνεύμα των Χριστουγέννων ήταν «καταναλώστε»! Πάρτε δώρα, φάτε – ντυθείτε ακριβά, πηγαίνετε σε λαμπερά εστιατόρια, κάντε διακοπές – «καταναλώστε», γεννήθηκε ο Χριστός!

Πάει αυτό τώρα. Το νέο σύνθημα που αρμόζει και στους οικονομικά σφικτούς καιρούς είναι «τρομοκρατηθείτε»!
Κι έτσι είδαμε ένα πολλαπλό σόου να εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη ενώ, το «σοφό» FBI που όλα τα βλέπει και όλα τα ακούει, «προειδοποιεί» ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Μα φυσικά!
Αυτό που έγινε στο Βερολίνο ήταν πάλι μια στημένη θεατρική παράσταση, όχι ‘άνευ προηγουμένου’, αφού το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κι αυτό που χαρακτηρίζει πάντα αυτές τις παραστάσεις είναι η ασάφεια.
Κι αν χορτάσαμε κι αυτή τη φορά από «τρομοκρατική ασάφεια». Πρώτα ο μακελάρης ήταν Πακιστανός, μετά ως δια μαγείας έγινε Τυνήσιος, του έπεσαν λέει κάτι έγγραφα – μια μανία μ’ αυτούς τους τρομοκράτες, όχι μόνο τα κουβαλάνε μαζί τους όταν πάνε για επίθεση, αλλά έχουν και το χούι να τους πέφτουν!
Και ο Τυνήσιος –που τον ξέρανε ότι είναι ‘κακοποιό’ στοιχείο αλλά τον είχαν ξέμπαρκο– ξαφνικά βρέθηκε στο Μιλάνο όπου πήγε σαν καλή κυρία με το τρένο και πέρασε απαρατήρητος απ’ όλους. Εκεί «τυχαία» τον συνέλαβαν, καλά… το σενάριο ποιος μακάκας το γράφει; Αν όλο αυτό γινόταν ταινία, θα έκραζε το κοινό!
Αλλά την αλήθεια είπαν οι συγγενείς του:
Δημοσιογράφος της Deutsche Welle επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδερφό του Ανίς Αμρί. «Είμαστε σοκαρισμένοι και όλη η οικογένεια είναι σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο αδερφός του μακελάρη και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν θέλει να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η μητέρα του δράστη κατηγόρησε τις γερμανικές αλλά και τις ιταλικές αρχές για τον θάνατό του. «Γιατί δεν τον στείλανε στην Τυνησία; Γιατί δεν καταδικάστηκε; Γιατί δεν τον συνέλαβαν;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Οι υπεύθυνοι ασφαλείας στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι συνυπεύθυνοι. Τον έπιασαν δυο τρεις φορές».
Έλα ντε, γιατί; Γιατί μήνες τώρα πασχίζουν να βάλουν κάμερες επιτήρησης στη Γερμανία, όπως τις έχουν χώσει οι νεοταξίτες παντού και οι Γερμανοί αντιδρούσαν άσκημα.

585ad7efc36188786a8b4647

Παράπονο και πρόβλημα: Οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν στα χέρια τους ούτε ένα βίντεο από τη στιγμή του μακελειού στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ή από τον δολοφόνο την ώρα που εγκαταλείπει τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο λόγος; Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση που υπάρχει στη Γερμανία για την ύπαρξη καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους. Οι δρακόντειοι κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στη Γερμανία προβλέπουν ότι η βιντεοσκόπηση σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό -μάλιστα, ακόμα και φέτος κάποιοι πολιτικοί μπλόκαραν τις προσπάθειες για τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στις κεντρικές πλατείες του Βερολίνου.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια απόφαση ενάντια σε ένα καθεστώς του παρελθόντος, και συγκεκριμένα από την περίοδο των Ναζί, καθώς τότε υπήρχε ο απόλυτος -ακόμα και τυραννικός- έλεγχος των ανθρώπων από το καθεστώς του Χίτλερ. Αλλά και μετά, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Στάζι στην πρώην Ανατολική Γερμανία παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα.
Απόφαση και λύση: Το υπουργικό συμβούλιο της Άνγκελα Μέρκελ πριν δυο μέρες πέρασε νομοσχέδιο που προτίθεται να επιτρέψει την αυξημένη παρακολούθηση με βίντεο σε διάφορους δημόσιους χώρους και σε δίκτυα μεταφοράς.

Η τροποποίηση του γερμανικού ιδιωτικού δικαίου προστασίας των δεδομένων θα καταστήσει ευκολότερο για τους φορείς των διαφόρων δημόσιων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία πιο εξελιγμένων συστημάτων επιτήρησης και θα αυξήσει τον αριθμό των καμερών παρακολούθησης που χρησιμοποιούν.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι να «αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στη Γερμανία»  είναι η δήλωση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η προστασία της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας των ανθρώπων δια της επιτήρησης μέσω βίντεο θα πραγματοποιείται από ιδιωτικούς φορείς σε περιοχές δημόσιας πρόσβασης και θα πρέπει να θεωρείται ως «ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας».
Τι συ λέου πιδάκι ‘μ; Έχουμε μια πετυχημένη αιώνια συνταγή Κοινωνικής Μηχανικής, δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν: Πρόβλημα – Αντίδραση – Λύση. Κι ακόοομα ο κοσμάκης να την πάρει χαμπάρι και την τρώει αμάσητη! Όχι όλοι, βέβαια, δόξα τω Θεώ, η Αφύπνιση έχει αρχίσει…
Κι έτσι κάθε χρόνος που περνά κι ετοιμάζεται ο επόμενος, ο Άι Βασίλης φέρνει περισσότερη τρομοκρατία, περισσότερη στρατοκρατία κι αστυνομοκρατία, λιγότερες ελευθερίες – Ζήτω η Νέα Παγκόσμια Τάξη!

Washington Post: Η τρομοκρατία είναι η νέα πραγματικότητα της Ευρώπης

i-tromokratia-einai-i-nea-pragmatikotita-tis-eurwpis-w_l

H Eυρώπη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ζοφερό μέλλον όπου η τρομοκρατία θα είναι μέρος της ίδιας της ζωής. Στην ανάλυσή της η Washington Post κάνει λόγο για μια νέα πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι ευρωπαίοι, πολίτες αλλά και οι ηγέτες. Η δράση του του Ισλαμικού Κράτους με στόχο να τρομοκρατήσει την Ευρώπη φτάνει στα όριά της με την αντιτρομοκρατική να υποχρεώνει τους πολίτες και τους ηγέτες τους να αφεθούν σε μία νέα εποχή, στην οποία οι επιθέσεις θα είναι μία αναπόφευκτη πραγματικότητα και όχι εξαίρεση.
Με αφορμή την επίθεση στο Βερολίνο η Washington Post επισημαίνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ δηλώνουν ότι έχουν απομακρύνει τα εμπόδια μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και έχουν ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους, μετά από έναν χρόνο τρομοκρατικών επιθέσεων, σημειώνει το αμερικανικό δημοσίευμα. Όμως για μια ακόμη φορά τα σημάδια αγνοήθηκαν, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το αν οι όποιες αλλαγές έχουν γίνει είναι αρκετές για να αποτραπεί η επανάληψη του 2016, με τη διπλή βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες, την επίθεση στη Νίκαια, το μακελειό στο Μόναχο και τέλος την επίθεση στο Βερολίνο.
Η Washington Post σχολιάζει ότι τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης επιτρέπουν στους εν δυνάμει τρομοκράτες να κινούνται περισσότερο, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Αμρί κατάφερε να φύγει με τρένο από τη Γερμανία μετά από την επίθεση και να καλύψει 500 μίλια, παρότι ήταν ο πλέον καταζητούμενος της Ευρώπης. (σ.σ. lol)
[…] Τα ευρωσκεπτιστικά κόμματα είναι σε άνοδο στη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και άλλες χώρες και θέλουν κλείσιμο των συνόρων ή ανάκτηση της κυριαρχίας από τις Βρυξέλλες.Τα κενά στην ασφάλεια της Ευρώπης είναι μεγάλα. Οι πληροφορίες είναι μοιρασμένες σε πολλές βάσεις δεδομένων, κάτι που κάνει δύσκολο να σκιαγραφηθεί μία συνολική εικόνα για τους υπόπτους, αναφέρει η Washington Post.

Κατάλαβες πουλί μου; Αμ πουως!


Άντε Χρόνια Πολλά σε όλους και καλά κουράγια! Κάθε χρόνο κι ένα βήμα πιο κοντά στο Χάος που μας έχουν προετοιμάσει προκειμένου να επιβάλλουν την επισημοποίηση της μιας και μοναδικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
 
 
 
πηγή: nea.allnewz.gr
 
 
i-gata.gr 
Σχόλια