Δάφνη Ματζιαράκη: Η Ελληνίδα που είναι υποψήφια για Όσκαρ ντοκιμαντέρ


Η Ελληνίδα φοιτήτρια Δάφνη Ματζιαράκη αποτελεί τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή στα φετινά Όσκαρ, στην κατηγορία "Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ"

Η Δάφνη Ματζιαράκη στην ταινία της «4.1 Miles» καταγράφει τις προσπάθειες των λιμενικών αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, να σώσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Επί τρεις εβδομάδες η Δάφνη Ματζιαράκη παρακολούθησε τον Μυτιληνιό κυβερνήτη στο σκάφος του να δίνει καθημερινές μάχες για να σώσει αυτούς τους ανθρώπους.

Η ίδια περιγράφει το ντοκιμαντέρ της ως «μια ταινία φαντασίας, όχι με ηθοποιούς αλλά με πραγματικούς ανθρώπους», με δραματική εξέλιξη που οι θεατές πρέπει να «μπορέσουν να βιώσουν».



Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προηγηθεί η βράβευσή της σε ένα από τα φοιτητικά Όσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων. Παραγωγός στα συγκεκριμένα βραβεία είναι το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, όπου η Δάφνη Ματζιαράκη σπουδάζει δημοσιογραφία.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τα «4.1 μίλια» της Δάφνης Ματζιαράκη παρακάτω.





[Πηγή: NYT]


news247.gr
Σχόλια