H Bank of China ξεκινά εργασίες στη Σερβία


πηγή φωτογραφίας (Tanjug)


  Η επέκταση των εργασιών της Bank of China σημαίνει ότι περιμένουμε μια επιθετική αύξηση των επενδύσεων στη Σερβία, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.


Μιλώντας το Σάββατο κατά τη διάρκεια τελετής στο Παλάτι της Σερβίας στο Βελιγράδι, ο Νίκολιτς σημείωσε ότι ήταν ακριβώς αυτή η τράπεζα που είχε αρχίσει τη χρηματοδότηση του χαλυβουργείου εργοστάσιο Zelezara στο Σμεντέρεβο.

Ο Νίκολιτς δήλωσε ότι με τη βοήθειά του και τον ιδιοκτήτη του Zelezara , Hesteel, το εργοστάσιο Smederevo "θα λειτουργεί με μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του."

Ο ίδιος δήλωσε ότι "Η τράπεζα θα έχει ως έδρα το Βελιγράδι και θα το χρησιμοποιήσει ως περιφερειακό κέντρο, καθώς θέλει να στηρίξει επιτυχημένες επιχειρήσεις σε περιφερειακό επίπεδο , δεδομένου ότι η ανάπτυξη της πόλης αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της Σερβίας."

 Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Κίνας ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή και τώρα θα αυξήσει και θα συντονίζει τις δραστηριότητες σε αυτό το μέρος της Ευρώπης - Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.

"Σας εύχομαι μια ευτυχισμένη αρχή και επιτυχημένο έργο. Καλώς ήρθατε στη Σερβία" ήταν η ευχαριστήρια δήλωση του προέδρου της Σερβίας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος Μάγια Γκόικοβιτς από την Εθνική Συνέλευση της Σερβίας ,  υπουργοί της κυβέρνησης, και ο Πρεσβευτής της Κίνας στη Σερβία Li Manchang.

Η τράπεζα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Σερβία θα είναι η πρώτη βαλκανική χώρα που θα  φιλοξενήσει την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στα Βαλκάνια βάσει ενεργητικού. 



 

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας





geopolitics.com.gr
Σχόλια