To AΘΟΡΥΒΟ έργο του Δημήτρη Σιούφα Πάνω σε μια ιδέα του Νίκου Κοτζιά

 


Ο Δημήτρης Σιούφας δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης του πολιτικού μας γίγνεσθαι. Γι αυτό δεν έχει σχέση με τα απομεινάρια μιας πολιτικής παρακμής που μαστίζει την πατρίδα!


Η μεγαθυμία του και (κυρίως αυτό) να χτίζει πάνω σε αυτά που βρήκε από τους προηγούμενους ομολόγους του-ειναι αυτό που τον διακρίνει.

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

Τελευταία ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σχημάτισε μια κίνηση ματ στη διεθνή σκακιέρα. Δημιούργησε το Φόρουμ των κρατών με τους αρχαιότερους πολιτισμούς. Το περίφημο Civilization-10. Το Φόρουμ των C-10. Στον αντίποδα του G-20.
Έτσι, οι υπουργοί εξωτερικών των 10 χωρών με τους αρχαιότερους πολιτισμούς (Κίνα, Αίγυπτος, Ιράν, Ιράκ, Βολιβία, Περού, Ελλάδα, Μεξικό, Ιταλία, Ινδία) συναντήθηκαν κι αποφάσισαν.
Ο Σιούφας δεν στάθηκε μόνο στο γεγονός να χαιρετίσει την πρωτοβουλία -όπως κάνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια γνέφοντας θετικά προς όλους τους πολιτικούς αντιπάλους όταν πρόκειται για θέμα ουσίας με ευεργετικά αποτελέσματα για την πατρίδα.
Απέστειλε μια συναρπαστική ιδέα στη Βουλή των Ελλήνων προτρέποντας τον Πρόεδρο της να χτίσει πάνω σε αυτό που έκανε ο Κοτζιάς και να διασυνδέσει το Κοινοβούλιο μας με τα Εθνικά κοινοβούλια που συγκροτούν το Φόρουμ ώστε να δημιουργηθούν κοινές δράσεις μέσα απο διασκέψεις Προέδρων και κινητοποίηση των Ομάδων Φιλίας.
Ο Πρόεδρος Σιούφας δεν ειναι ένας τυχαίος Πρόεδρος. Άφησε το αποτύπωμα του στη Βουλή με μετριοπάθεια κι ενέπνευσε τον σεβασμό. Προτρέπει λοιπόν τους σημερινούς διαδόχους του να δημιουργήσουν Κοινοβουλευτικό φόρουμ με χώρες που έχουν στο θησαυροφυλάκιο τους τους αρχαιότερους πολιτισμούς.
Με την Ελλάδα να δίνει το σήμα υψηλού συμβολισμού!
Συμπληρώνοντας αυτό που σχημάτισε αρχικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Χτίζοντας στα θετικά των άλλων!
Αυτός ήταν πάντα ο Σιούφας. Παραμέριζε για να προωθηθούν τα βέλτιστα!
-Πρόεδρε, υποκλινόμαστε!
Σχόλια