Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Χρήστες των Windows, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το SMBv1Εδώ και αρκετά χρόνια η Microsoft προτρέπει τους χρήστες των Windows να απενεργοποιήσουν το ευπαθές πρωτόκολλο SMBv1. H πρόσφατη σφοδρή κυβερνοεπίθεση παγκόσμιας κλίμακας που προκλήθηκε από το ransomware WannaCry υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αυτή.

Δείτε παρακάτω πως θα απαλλαγείτε από το πανάρχαιο πρωτόκολλο SMBv1 (Server Message Block version 1) μαζί με τους κινδύνους που αυτό επιφέρει.Όπως είναι γνωστό, το διαβόητο ransomware WannaCry κατάφερε να διαδοθεί χάρη σε μια ευπάθεια του πρωτοκόλλου SMBv1, επηρεάζοντας οργανισμούς, εταιρείες και χρήστες, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Αν ο υπολογιστής σας τρέχει σε Windows 10, τότε είστε προστατευμένοι από το συγκεκριμένο exploit, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα είστε το ίδιο τυχεροί και την επόμενη φορά.

Εάν λοιπόν θέλετε να λάβετε τα μέτρα σας, θα πρέπει να απεγακταστήσετε οριστικά το SMBv1. Η μετάβαση στο SMBv3 έχει ήδη γίνει, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να επιτρέπετε στο απαρχαιωμένο αυτό και τρομερά επισφαλές πρωτόκολλο να τρέχει στο σύστημά σας.

Για να απενεργοποιήσετε το SMBv1 από τα Windοws 10 ακολουθήσετε έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους. (Η διαδικασία που αναφέρεται αρχικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windοws, συμπεριλαμβανομένων των Windοws 7 και 8.x.)

Μεταβείτε στο Control Panel > Programs, και επιλέξτε “Turn Windοws features on or off” (Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows) από το αριστερό μενού. Ξετικάρετε την επιλογή SMB 1.0/CIFS File Sharing Support (Yποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων SMB 1.0/CIFS).
Αυτό ήταν είστε προστατευμένοι.

Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να ανοίξετε το Windοws PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή και να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή:

Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName smb1protocol

Πατήστε Enter και είστε έτοιμοι.

Και ασφαλείς.Πηγή:secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΝΈΑ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ: