ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΑΚΆ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ






Δεν ξέρω αν το καλοκαίρι είναι «καλή εποχή για gaming» ή αν υπάρχει τέλος πάντων, συγκεκριμένη εποχή γι' αυτό. Όπως και να έχει, πιο κάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα δικτυακά παιχνίδια, έχοντας ωστόσο λάβει υπόψιν μας ορισμένες σημαντικές παραμέτρους:

1. Τα παιχνίδια να έχουν μια μεγάλη παρουσία αρκετών χρόνων πίσω τους, έχοντας συνεχόμενες αναβαθμίσεις και εξέλιξη.
2. Να «μιλάνε» ελληνικά καθώς δεν τα πάνε όλες/-οι καλά με τα αγγλικά.
3. Να έχουν μεγάλη βάση από παίκτες και συνεπώς ισχυρή συμμετοχή.
4. Να παίζονται απευθείας μέσα από έναν σύγχρονο browser και να μην απαιτείται η λήψη κάποιου desktop client.
5. Nα διαθέτουν κάποιο βάθος και να μην είναι εντελώς ρηχά.

Με αυτά τα κριτήρια λοιπόν, οι επιλογές μας ήταν αρκετά «αυστηρές» και φυσικά τα έχουμε δοκιμάσει όλα, ενώ σε ορισμένα που μας τραβήξανε, διατηρούμε ενεργούς λογαριασμούς. Φυσικά προσπεράσαμε και ρίξαμε στον κάλαθο των άχρηστων οτιδήποτε είχε να κάνει με παιχνίδια του στυλ «φάρμα - κάτι» και κρατήσαμε αυτά που σε αρκετό βαθμό απατούν φαιά ουσία μα και αντανακλαστικά.

Πριν περάσουμε στα παιχνίδια, να κάνω μια σημαντική διευκρίνιση, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις:

Όλα αυτά είναι παιχνίδια τα οποία ανήκουν σε εταιρείες. Όταν λέμε εταιρείες, μην φανταστείτε κολοσσούς, μα μικρομεσαίες πετυχημένες επιχειρήσεις. Σε όλα η εγγραφή και η συμμετοχή είναι δωρεάν, μα, όπως συνηθίζεται, διαθέτουνε in-game αγορές. Αυτές οι αγορές ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές, μα επίσης δεν είναι και ακριβές.
Όλα τα παιχνίδια στην αρχή σας δίνουν, για περιορισμένο διάστημα, τέτοιες premium δυνατότητες. Ορισμένα εξ' αυτών έχουν φροντίσει έτσι ώστε να μην υπάρχει αδικία ανάμεσα σε αυτούς που παίζουν εντελώς δωρεάν και σε αυτούς που παίζουν σε premium. Αλλού γίνεται καλύτερα, αλλού λιγότερο, αλλού θέλει κόπο για να επιτευχθεί η εξισορρόπηση.

Η άποψή μου είναι πως όποια/-ος μπορεί, θα ήταν καλό να πάρει ένα μικρό έστω πακέτο premium και αυτό επειδή όλα αυτά τα παιχνίδια από την ανάπτυξη μέχρι την συντήρησή τους και τις προσθήκες νέων χαρακτηριστικών, στοιχίζουν πάρα πολλά. Στο φινάλε, θα είναι απλά μια μικρή στήριξη για τους developers.
Τι να κάνουμε; Αυτός είναι ο κόσμος μας. Σίγουρα σε κάποια ουτοπική κοινωνία όλα θα ήταν διαφορετικά, επομένως πριν κάποιος/-α διαμαρτυρηθεί γι' αυτό, ας κοιτάξει να δει πρώτα τι μπορεί να κάνει σαν άτομο για να αλλάξει η υπάρχουσα.

Σε ορισμένα παιχνίδια μετέχουμε. Θα αναφέρω σε ποια, ώστε αν σας τραβήξει κάποιο και μπείτε και θέλετε βοήθεια και συμμαχία, ιδιαίτερα στην αρχή, για την ανάπτυξή σας και την κατανόηση του παιχνιδιού, αφήστε σχόλιο κάτω από εδώ, με το nick σας, ώστε να σας εντοπίσει όποια/-ος από εμάς μετέχει εκεί.

- Οι επιλογές μας λοιπόν, είναι οι εξής:

1. Tribal Wars 2:

Tribal Wars 2 Gameplay


To Tribal Wars 2 είναι ένα παιχνίδι που μετράει κάπου 12 με 13 χρόνια παρουσία, αποτελώντας την εξέλιξη των πάλαι ποτέ «Φυλετικών Μαχών». Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό πολεμικό παιχνίδι MMO που επικεντρώνεται στην πολεμική στρατηγική και στην διαχείριση κάστρων και βέβαια διεξάγεται σε ένα πραγματικού χρόνου περιβάλλον PvP. Η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι πολύ μεγάλη και συνήθως το επίπεδο αρκετά υψηλό.

info: Οι αρχικές Φυλετικές Μάχες αναπτύχθηκαν και εκδόθηκαν το 2003 και έγινε τεράστια επιτυχία, δίνοντας την ευκαιρία στους αδερφούς Hendrik και Eike Klindworth και στον φίλο τους Michael Zillmer, να ιδρύσουν την InnoGames.
Το 2013, οι Φυλετικές Μάχες γιόρτασαν την 10η επέτειό τους ξεπερνώντας τους 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες - το αποτέλεσμα μίας πολύ μεγάλης, δυναμικής και ενεργής κοινότητας.

Έτσι, μετά την τεράστια επιτυχία των κλασικών Φυλετικών Μαχών, η InnoGames αποφάσισε την συνέχεια του online μεσαιωνικού πολεμικού της παιχνιδιού: το Tribal Wars 2. Όπως και ο προκάτοχός του, το TW2 είναι ένα δωρεάν παιχνίδι MMO στρατηγικής, με βελτιώσεις στα γραφικά και στην διεπαφή χρήστη. Οι νέες δυνατότητες, όπως οι δυναμικές πληροφορίες χάρτη, οι προσαρμοσμένες αποστολές της Φυλής καθώς και διάφορες άλλες προσθήκες, έχουν κάνει το Tribal Wars 2 ένα παιχνίδι με ανανεωμένη εμπειρία τόσο για παλιούς όσο και για νέους παίκτες.

Μιλώντας πάντα για τους ελληνόφωνους servers, ο κάθε «κόσμος» έχει διάρκεια σχεδόν τρεις μήνες μέχρι την λήξη του. Κατά την άποψή μου είναι ένα από τα πιο έξυπνα παιχνίδια στρατηγικής, το οποίο προϋποθέτει να υπάρχει αυξημένη αντίληψη. Υπάρχουν βοηθητικά εργαλεία για τις επιθέσεις, ενώ φυσικά κάθε τρίτο λογισμικό (scripts κλπ) που παρεμβάλλονται στο παιχνίδι είναι μη αποδεκτά και συνήθως - όχι πάντα και όχι όλα - εντοπίζονται γρήγορα με αποτέλεσμα το ban των σχετικών λογαριασμών. Αν και στην αρχή μπορεί να φανεί κάπως περίπλοκο, η ένταξη σε μια συμμαχία θα βοηθήσει πολύ καθώς αυτή είναι και η φύση του παιχνιδιού όπως φαίνεται και από τον τίτλο του.
Οι δε ισορροπίες ανάμεσα σε premium παίκτες και μη, είναι από τις καλύτερες και πιο διάφανες που υπάρχουν.

Είσαι ο/η ηγεμόνας ενός κάστρου σε μία εμπόλεμη επαρχία και πρέπει να το υπερασπιστείς, αλλά και να επεκτείνεις την αυτοκρατορία σου εξασφαλίζοντας έτσι την επιβίωσή σου.
Ο στόχος αυτού του παιχνιδιού στρατηγικής είναι η ανάπτυξη του κάστρου σου και η επέκταση του βασιλείου σου σε ένα περιβάλλον PvP. Διαχειρίσου το χωριό αναβαθμίζοντας κτίρια και φτιάξε στρατό για αμυντικούς και επιθετικούς σκοπούς.
Οι επιθέσεις σε άλλους παίκτες και η λεηλασία των πόρων τους θα συμβάλλουν στην πρόοδό σου και στην ανάπτυξη του κάστρου σου, όσο το το παιχνίδι θα εξελίσσεται. Παρότι η δυναμική του στρατού είναι καθοριστική, είναι επίσης σημαντική η σύναψη συμμαχιών που θα σου επιτρέψουν την οργάνωση κοινών επιθέσεων.

Αρχικώς θα πρέπει να εξασφαλίσεις την παραγωγή πόρων του κάστρου σου και σιγά σιγά να ξεκινήσεις τις επιθέσεις στα γύρω χωριά. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν και προαιρετικές αποστολές που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχτείς, αλλά μπορείς να ακολουθήσεις και την δική σου στρατηγική.

Από εκεί και πέρα, όπως θα εξακριβώσετε, με τα co-playning (θα το μάθετε τι είναι αυτό μόλις μπείτε στο παιχνίδι), μα ενίοτε και με διπλά accounts η ανάπτυξη και οι κατακτήσεις επιτυγχάνονται πιο εύκολα και γρηγορότερα.

Το παιχνίδι βρίσκεται σε μια συνεχή ανάπτυξη και ενίοτε γίνεται προσθήκη νέων χαρακτηριστικών δυνατοτήτων. Αυτό βέβαια συνεπάγεται ορισμένα bugs τα οποία, αν και ξεπερνιούνται εύκολα, ορισμένες φορές γίνονται εκνευριστικά.
Ένα άλλο θέμα που ίσως ενοχλήσει στην αρχή είναι η αργοπορία στους χρόνους ανάπτυξης και κίνησης.
Αυτό μπορεί να είναι και καλό ταυτόχρονα, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά «ψυχοφθόρο» παιχνίδι, καθώς οι χρόνοι για άμυνες μα και αντίποινα είναι επαρκείς.
Διαθέτει και smart-phones apps για Android και iOS που ωστόσο έχουν κάμποσα θεματάκια.

Εδώ παίζουμε σε έναν τουλάχιστον «κόσμο» τον χρόνο και κατά προτίμηση τον χειμώνα. Μπορείτε ωστόσο να δοκιμάσετε και αυτήν την στιγμή σε κάποιον ενεργό «κόσμο» (server), πιο πολύ για να κατανοήσετε το παιχνίδι προκειμένου στην συνέχεια να μετέχετε ενεργά σε άλλον server.

Mε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε πάρα πολύ υλικό για το παιχνίδι.

>> το (ελληνόφωνο) forum
>> η είσοδος και εγγραφή στο παιχνίδι.

2. Dark Orbit

Darkorbit - 3D Test Server

Αν σας αρέσει το sci-fi, σε συνδυασμό με βολές, ανάπτυξη σκάφους μα και στρατηγικής (σε συμμαχικά πλαίσια), τότε το Dark Orbit είναι το ιδανικό παιχνίδι που μάλιστα εκτός από την κλασσική 2D έκδοση, διαθέτει και μια άκρως εντυπωσιακή 3D version (θα τρέξει αν το hardware σας το επιτρέπει).

Το Dark Orbit είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει διάστημα, βολές μάχες, ανάπτυξη και (λιγότερο) στρατηγική. Πρόκειται για ένα browser-game, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, μα παίζει μέσα από έναν οποιονδήποτε σύγχρονο browser.
Αν στην αρχή, πριν μπείτε, σας θυμίσει OGame, οι ομοιότητες σταματούν στο πως και τα δυο είναι διάστημικα παιχνίδια και πως τα forum τους έχουν ίδιες αποχρώσεις.

Το παιχνίδι έχει κίνηση, δεν είναι δηλαδή στατικό σαν το TW2 και άλλα, ενώ το σύστημα μάχης που διαθέτει είναι άκρως εντυπωσιακό.
Διαθέτει πολλά επίπεδα, με αποστολές, συμμαχικούς πολέμους, εμπόριο, συλλογή πόρων, αποίκηση, εξερεύνηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα (μέσω ειδικών χαρτών) για μάχες pvp με παίκτες και συμμαχίες από άλλα σύμπαντα (servers)!
Tα δε γραφικά του είναι 3D, ενώ αν δεν υπάρχει η ανάλογη κάρτα γραφικών, δουλεύει με 2D.

Αισίως βαδίζει προς τα 15 χρόνια παρουσίας, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για ένα απολύτως πετυχημένο παιχνίδι. Για να λέμε την αλήθεια, το Dark Orbit μπορεί πολύ εύκολα να γίνει «εθιστικό».

Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι που το αναπτύσσουν έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με συνεχείς αναβαθμίσεις, βελτιώσεις και χαρακτηριστικά. Όλα αυτά βέβαια προσπερνώντας πως - δυστυχώς - το παιχνίδι χρειάζεται το Flash της Adobe προκειμένου να τρέξει. Τρέχει βέβαια άριστα σε κάθε λειτουργικό σύστημα (συνιστάται σε full-screen), ενώ τα bugs που έχει είναι ελάχιστα και δεν υπάρχουν κατά την διάρκεια της δράσης. Αυτό που ίσως ενοχλήσει ορισμένες φορές είναι ένα lag που παρατηρείται αν είναι σε ένα σημείο πολλοί συγκεντρωμένοι παίκτες και υπάρχει κινητικότητα. Εξαρτάται βέβαια και από την ταχύτητα και ποιότητα της σύνδεσης που έχει ο καθένας/-μιά.

Όπως όλα τα παιχνίδια, ξεκινάει με τις αποστολές που θα σας βοηθήσουν στην κατανόησή του στα βασικά σημεία. Από εκεί και πέρα, μετά την αρχική περίοδο χάριτος, προετοιμαστείτε για άπειρες πτώσεις, καθώς θα σας βαράνε συνεχώς πιο ισχυροί εχθροί. Αυτό βέβαια στην πορεία θα αλλάξει αφού θα εξοπλιστείτε με καλύτερο σκάφος, όπλα και ασπιδες, μα πρόκειται για ένα παιχνίδι μάχης και έτσι πάντα θα υπάρχουν εκατέρωθεν καταρρίψεις.
Μην σας απογοητεύσει αυτό στην αρχή, μα ούτε και το γεγονός πως - όπως είναι φυσικό - η διαχειρίστρια εταιρεία καλεί σε αγορά premium κλπ. Θα πάρετε στην αρχή, σε κάποιο σημείο ένα premium πακέτο σαν δώρο ούτως ή άλλως. Από εκεί και πέρα εντελώς ρεαλιστικά, αν δεν έχετε σκοπό να δώσετε ούτε ένα ευρώ στο παιχνίδι, τότε η ένταξή σας σε μια ενεργή συμμαχία από πολύ νωρίς θα σας ωφελήσει πάρα πολύ, ενώ συγχρόνως θα εξακριβώσετε πως μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν in-game τα περισσότερα από αυτά που χρειάζονται αγορά. Θέλει κόπο βέβαια αυτό. Πάντως με σχεδόν 1,50 ως 4, 50 ευρώ τον μήνα, ή μερικούς, θα μπορέσετε να παίξετε πιο άνετα και να αναπτυχτείτε ταχύτερα.

Είναι ένα παιχνίδι ενδιαφέρον από αρκετές απόψεις και το συνιστούμε. Είναι αρκετά διαφορετικό, έχει δράση, θέλει μυαλό για το κτίσιμο του σκάφους και έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, αφού οι servers είναι κοινοί και απλά επιλέγεις την γλώσσα που θέλεις (έχει ελληνικά).

Φυσικά το υλικό που θα βρείτε στο διαδίκτυο για το παιχνίδι είναι άπειρο, ενώ συνιστούμε να αποφύγετε κάθε είδους bot και να μην ανοίγετε συνδέσμους (links) που σας στέλνει ο/η οιοσδήποτε.

Άμα μπείτε, προτείνουμε τον server «Ευρώπη» [επιλέξτε, από server «Δυτική Ευρώπη» και μετά το «Ευρώπη» (σκέτο)] και in-game εταιρεία την MMO και μιλήστε εδώ με σχόλιο από κάτω, για να σας εντοπίσουμε.

 Λογαριασμό δημιουργείτε εδώ: int1.darkorbit.com
το (ελληνόφωνο) forum

3. The West


WHAT DO YOU DO- The West

Άλλο ένα παιχνίδι που έχει ξεπεράσει τα δέκα χρόνια ζωής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ελληνόφωνους.
Όπως φανερώνει και τ' όνομά του, πρόκειται για ένα παιχνίδι που σαν θέμα έχει την εποχή της «άγριας αμερικάνικης δύσης», έχοντας και αυτό μια συνεχή εξέλιξη με το πέρασμα των χρόνων.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάπτυξης χαρακτήρα και καθαρά ομαδικού, καθώς οι μάχες που προσφέρει μπορούν να γίνουν κυρίως μέσα σε συμμαχικά πλαίσια.
Στην αρχή και μέχρι το επίπεδο 15 η ανάπτυξη γίνεται γρήγορα και έρχεται η εξοικείωση με το παιχνίδι με τις διάφορες αποστολές που αναλαμβάνετε.
Μετά, έρχεται το θέμα που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία και που προφανώς αφορά την υποδομή της και όλα γίνονται απελπιστικά αργά.
Τουλάχιστον ώσπου ο χαρακτήρας να φτάσει σε κάποιο πιο μεγάλο επίπεδο, να συγκροτηθεί η Συμμαχία και να χτιστεί το οχυρό για ν' αρχίσουν οι μάχες, είναι πολύ χαλαρό και μια χαρά για καλοκαίρι.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να ενταχθείτε σε μια πόλη της Συμμαχίας, να αναπτυχθεί από κοινού και στην συνέχεια να προχωρήσετε ομαδικά σε καταλήψεις οχυρών.

To παιχνίδι έχει μεγάλη συμμετοχή, κάτι που με εντυπωσίασε καθώς δεν το περίμενα και, μάλιστα, υπάρχει έντονος «φανατισμός» και διαμάχες.

Αν και προσωπικά δεν με τράβηξε ιδιαίτερα, χαίρει άκρας εκτίμησης από πολλούς ανθρώπους. Τεχνικά έχει τα λιγότερα bugs από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι δοκιμάσαμε, ενώ για τις ισορροπίες ανάμεσα σε παίκτες/-ριες premium και μη, δεν έχουμε σαφή άποψη.

Και αυτό έχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο (ένα καλό στα ελληνικά) μα και κάποια εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα (για υπολογισμούς κλπ).

Αν μπείτε, επιλέξτε τον κόσμο «Fargo» και βρείτε την πόλη: «Libertarian» που βρίσκεται τέρμα κάτω και αριστερά στον κεντρικό χάρτη του παιχνιδιού.

Το επίσημο (ελληνόφωνο) forum: forum.the-west.gr
Login και εγγραφή από εδώ: the-west.gr

4. Forge of Empires

Forge of Empires - The Modern Era!

Άλλο ένα παιχνίδι με πολλά χρόνια παρουσίας και μεγάλη συμμετοχή.

Αυτό διαθέτει έναν συνδυασμό που περιλαμβάνει κατακτήσεις και ανάπτυξη σε συνδυασμό με επιδρομές και μάχες. Μάλιστα το τελευταίο συστατικό (οι μάχες) διεξάγονται με τετράγωνα στον χάρτη και στρατηγικές κινήσεις εκατέρωθεν, το οποίο είναι πάρα πολύ καλά σχεδιασμένο και ίσως αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σημεία του παιχνιδιού. Παράλληλα θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα χωριό στην αρχή που ξεκινάει από μια προϊστορική περίοδο και στην πορεία εξαπλώνεται σαν πόλη, φτάνοντας όχι μόνο στο σήμερα μα και στο μέλλον, με την εξερεύνηση αντίστοιχων τεχνολογιών. Όλη η ουσία βρίσκεται στη σοφή χρήση των πόρων και στην σωστή αναλογία μεταξύ των εσόδων και των εξόδων ώστε να ξεκλειδώνονται νέες τεχνολογίες,

Ξεκινάς σαν ο αρχηγός μιας μικρής φυλής. Με την πάροδο του χρόνου θα αναπτυχθείς - θα ανακαλύψεις νέες τεχνολογίες, θα κατακτήσεις περιοχές και θα κτίσεις ένα μικρό χωριό σε μια μεγάλη μητρόπολη. Το παιχνίδι χωρίζεται γενικά σε εποχές. Ξεκινάς από την Λίθινη Εποχή και θα ταξιδέψεις μέσα από την Εποχή του Χαλκού, την Εποχή του Σιδήρου, τις διάφορες φάσεις του Μεσαίωνα, την Αποικιακή και την Βιομηχανική Εποχή. Θα φτάσεις σε μία νέα εποχή ξεκλειδώνοντας μία τεχνολογία από αυτήν την περίοδο στο Δέντρο Τεχνολογιών σου. Τη στιγμή που θα μπεις σε μία νέα εποχή, θα λάβεις ένα νέο κεντρικό κτίριο και το παλιό σου θα αντικατασταθεί αυτόματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά την είσοδο σε μία νέα εποχή, θα λάβεις μερικά νέα κτίρια τα οποία μπορείς κτίσεις αμέσως.

Αρχικά, παίζεις στην πόλη σου και τον χάρτη των ηπείρων, αλλά οι αλληλεπιδράσεις με άλλους παίκτες στην γειτονιά σου είναι το κλειδί της επιτυχίας και η διασκέδαση στο παιχνίδι. Κάνε εμπόριο μαζί τους για να πάρεις πόρους που χρειάζεσαι περισσότερο. Επισκέψου την πόλη τους για να την υποστηρίξεις ή πήγαινε με τον στρατό σου και συνάντησέ τους στο πεδίο της μάχης στα τακτικά τουρνουά για να αποδείξεις πόσο καλές είναι οι ικανότητές σου σαν ηγέτης. Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, τα Μεγάλα Κτίρια στην πόλη σου που δύσκολα αποκτούνται, αλλά θα χρειαστείς την βοήθεια των γειτόνων και των φίλων για να πάρεις το καλύτερο.

Η αλληλεπίδραση με άλλους/-ες παίκτες/-ριες μα και οι συμμαχίες είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού και αυτό ίσως να μην φανεί στην αρχή, μα στην πορεία. Και για αυτό το παιχνίδι υπάρχει αρκετό υλικό στο διαδίκτυο, μα ίσως όχι τόσο πολύ - ιδιαίτερα στα ελληνικά - όπως τα προηγούμενα που αναφέραμε.

Προσωπικά δεν με κέρδισε το συγκεκριμένο παιχνίδι, μου άφησε έντονη την αίσθηση του pay for win, μα ίσως και να κάνω λάθος, όμως δεν κατάφερε να με κρατήσει και έτσι ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε έχει μένει στάσιμος λίγο πάνω από το αρχικό επίπεδο, ίσα-ίσα να μπορεί να κάνει επιδρομές, παραγωγή πόρων και κάποιες κατακτήσεις. Πάντως και εδώ, οι σχεδιαστές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο τελικό gui του παιχνιδιού.

 η κεντρική σελίδα, όπου θα βρείτε και το wiki με βασικές οδηγίες και επεξηγήσεις στα ελληνικά.
το ελληνόφωνο forum.

5. Deepolis

Deepolis - How to get rich fast!

Ένα παιχνίδι που συμπληρώνει τα σχεδόν 8 χρόνια ζωής και διεξάγεται στα σκοτεινά βάθη των ωκεανών, όταν πλέον η ανθρωπότητα έχει αναγκαστεί να αποικίσει εκεί για να επιβιώσει.

Στα βάθη των ωκεανών παραμονεύει ο θάνατος! Βίωσε την συναρπαστική ζωή του θαλάσσιου κόσμου... αλλά προσοχή: Εδώ τα πυρά έρχονται από παντού! Γίνε πλοίαρχος στο υποβρύχιό σου και ταξίδεψε στα σκοτεινά βάθη του ωκεανού.
Ζήσε τους κινδύνους και τις περιπέτειες του βυθού με πάνω από 100 μονάδες στόλου, με πολυάριθμα events και πολέμους μεταξύ των παρατάξεων, δυναμική πλοκή και έμπειρους κυνηγούς!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα DarkOrbit, μα στον βυθό, με την προσθαφαίρεση ορισμένων χαρακτηριστικών και κάπως πιο αναπτυγμένο το σύστημα έρευνας των τεχνολογιών. Όπως ακριβώς και στο DO, αρχικά σας δωρίζεται ένα μικρό υποβρύχιο. Μαζέψτε τα διάφορα επιπλέοντα αγαθά για να κερδίσετε πρώτες ύλες και να κερδίσετε χρήματα πουλώντας τες σε διάφορους σταθμούς. Τα χρήματα μπορούν να επενδυθούν σε καλύτερα και ισχυρότερα υποβρύχια όπως επίσης και σε εξοπλισμό. Τρεις παρατάξεις συμμετέχουν σε μία μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου. Παλέψτε σε αγωνιώδεις μάχες και οδηγήστε το υποβρύχιό σας σε μυστικούς υποθαλάσσιους κόσμους και άγνωστα βάθη. Δείξτε τις ικανότητες τακτικής σας σε εμπορικούς σταθμούς και συμμετέχετε σε επιθέσεις εχθρικών παρατάξεων και στόλων.

Και αυτό έρχεται με 3D έκδοση και ήταν από τα παιχνίδια που μας κέρδισε με την πρώτη, μα δυστυχώς δεν το συνεχίσαμε καθώς υπήρχε ένα θέμα με την ανάλυσή του με αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο monitor να εμφανίζεται το gui του σε ένα μικρό παράθυρο. Η συμμετοχή δεν είναι τεράστια όπως στα υπόλοιπα, μα αρκετά μεγάλη, ενώ και εδώ οι παίκτες/-ριες είναι από διάφορα μερη του κόσμου, μπορώντας να επιλέξουν την επιθυμητή γλώσσα.

 η σελίδα του για εγγραφή και login.
 το φόρουμ του παιχνιδιού (δεν υπάρχει ελληνόφωνο).

Deepolis - How to get rich fast!

Φυσικά υπάρχουν αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα browser games. Όμως τα κριτήρια της επιλογής τα αναφέραμε στην αρχή και δεν επεκτείνουμε την λίστα. Άλλωστε, κάποια «βαριά» ονόματα, όπως τα Ogame, Metin2, Travian και άλλα (δείτε παλιότερη αναφορά σε αυτά) έχουν χάσει πια την αίγλη τους και η συμμετοχή είναι πιο μικρή, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν ενδιαφέρον ή πως δεν είναι αξιόλογα παιχνίδια.


[via] osarena.net
Σχόλια