Νύχτα τρόμου σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο...


Η φωτιά έφτασε στην παραλιακή.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Αθηνών...

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια, μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την...
λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην οποία η κυκλοφορία διακόπηκε, από το ύψος της οδού Σοφούλη στο Λαγονήσι έως τη λεωφόρο Σαρωνίδας στη Σαρωνίδα, όπως αποφάσισε η αστυνομία. 

Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή με τους πυροσβέστες να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά πάνω στην κορυφογραμμή του βουνού, στις περιοχές Σκόρδι και Όλυμπος, όμως, το μέτωπο αυτό παραμένει ενεργό και απειλεί την Ανάβυσσο.

Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Οι προσπάθειες κατάσβεσης γίνονται και θα γίνονται όλη τη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα από Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, πεζοπόρο τμήμα 55 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 19 υδροφόρες και 4 οχήματα καθώς και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν νυχτώσει, πρόλαβαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία βρίσκονταν κοντά σε σπίτια, τα οποία πλέον δεν απειλούνται, όπως συνέβαινε το απόγευμα. Παρ΄όλα αυτά, καίνε ακόμη μικροεστίες στα μέτωπα αυτά και με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή υπάρχει πάντα ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Όλοι περιμένουν πλέον το πρώτο φως της ημέρας ώστε να μπορέσουν να πετάξουν τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής και με τη συνδρομή τους να αντιμετωπιστεί το μεγάλο μέτωπο...
Σχόλια