Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου




Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου

Ένα μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας, είναι το θέμα του απορρήτου. Όλοι μας προσπαθούμε να προστατέψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, που για κάποιους είναι κάτι σαν το κυνήγι του θησαυρού, καθώς έχουν αναγάγει, την παρακολούθηση όλων μας για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων, σε επιστήμη 
Και ποιος δεν μας παρακολουθεί! Πρώτα πρώτα οι γείτονες από περιέργεια, μετά η εφορία για να ξέρει πόσα ξοδεύουμε (άρα και πόσα κερδίζουμε), με ηλεκτρονικές μεθόδους μάλιστα, όπως αγορές με κάρτα, η κάρτα του πολίτη κλπ. Άλλος φορέας που προσπαθεί μάλιστα να το περάσει και σε νόμο, είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες πριν μας ασφαλίσουν ψάχνουν σε όλα τα νοσοκομεία για τον ιατρικό μας φάκελο!!!

Μετά είναι τα καταστήματα βρεφικών ειδών που έχουμε διαπιστώσει όλοι πως μόλις μια γυναίκα μείνει έγκυος αρχίζει ο βομβαρδισμός με διαφημίσεις για παιδικά είδη, λες και οι πωλητές ήταν πάνω από το μηχάνημα του υπερήχου, κατά την πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο!!!
Ο κατάλογος δεν έχει τέλος, γιατί η πληροφορία γενικά είναι πραγματικό χρυσάφι. Εμείς όμως λόγω ειδικότητας θα ασχοληθούμε με την παρακολούθηση του υπολογιστή, θα δούμε δηλαδή πως, με ένα απλό και δωρεάν πρόγραμμα, κατασκευή της διεθνούς αμνηστίας μάλιστα, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε όποιον θέλει να μας παρακολουθήσει μέσα από τον υπολογιστή μας!!!

Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου ANTISPY-2

Τώρα βέβαια θα ρωτήσει κάποιος, από που και ως που, η διεθνής αμνηστία ασχολήθηκε με την κατασκευή τέτοιων προγραμμάτων αντί παρακολούθησης! Ο λόγος είναι απλός, κάποιες κυβερνήσεις, στην αρχή δικτατορικές, και μετά πολλές άλλες (δημοκρατικές), κατασκεύασαν προγράμματα παρακολούθησης υπολογιστή για να παρακολουθούν τη δράση των πολιτικών τους αντιπάλων, εντός της χώρας τους, αλλά κυρίως στο εξωτερικό.
Η ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων με τον καιρό, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιας και όπως ήταν φυσικό, στο παιχνίδι μπήκε και η ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού όπως ξέρουμε όλοι, τα χοντρά λεφτά βρίσκονται στα βρώμικα παιχνίδια.
Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου ANTISPY-3

Προγράμματα τύπου (RAT) Remote Access Trojan, γέμισε ο κόσμος πλέον και φτάσαμε στο σημείο να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον για το οτιδήποτε. Γνωστές εφαρμογές αυτού του είδους είναι το FinFisher ή FinSpy, το HackingTeam RCS, το  DarkComet, το XtremeRAT, το BlackShades το ShadowTech και άλλα που δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε όλα τώρα.
Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου ANTISPY-4

Το πρόγραμμα αντί παρακολούθησης που διανέμετε από τη διεθνή αμνηστία σε συνεργασία με τους οργανισμούς  Privacy International, Digitale Gesellschaft, και Electronic Frontier Foundation. είναι το ‘Detekt‘ και κατασκευάστηκε από το Citizen Lab που είναι τμήμα του πανεπιστημίου του Τορόντο.
Για να κατεβάσουμε το Detekt αρκεί να επισκευθούμε τη σελίδα https://resistsurveillance.org/ (αντιγράψτε το σύνδεσμο και επικολλήστε τον στην URL του firefox)  και πατήστε το κουμπί ‘Download Detekt‘, όπως φαίνεται παρακάτω.
Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου ANTISPY-5

Πριν τρέξουμε το πρόγραμμα (με δικαίωμα διαχειριστή) πρέπει απαραιτήτως να έχουμε αποκλείσει τον υπολογιστή μας από το Internet, να έχουμε απενεργοποιήσει το Antivirus, και να έχουμε κλείσει όλα τα προγράμματα που τυχών εκτελούνται, πχ το Skype που ανοίγει μαζί με τα Windows. Μόλις ανοίξει το παράθυρο της εφαρμογής πρέπει να πατήσουμε την εντολή ‘Scan Now
Αν ο έλεγχος δεν δείξει τίποτα, θα μας εμφανίσει μια πράσινη οθόνη με τα αποτελέσματα
Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου ANTISPY-6

Ενώ αν ο έλεγχος βρει ίχνη από κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης θα μας εμφανίσει μια κόκκινη οθόνη, με πλήρη καταγραφή των ιχνών, όπως φαίνεται παρακάτω.
Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου ANTISPY-7

Πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε, αν ο υπολογιστής μας είναι μολυσμένος, θα βρούμε στη διεύθυνση ‘https://resistsurveillance.org/emergency.html‘ στην οποία φυσικά θα μπούμε από κάποιον άλλον υπολογιστή, γιατί τον δικό μας μέχρι να τον καθαρίσουμε δεν πρέπει να τον ξανά συνδέσουμε στο Internet.
Πρέπει να πούμε επίσης ότι το πρόγραμμα αυτό δεν καθαρίζει τον υπολογιστή μας, αλλά μόνο εντοπίζει τη μόλυνση, και να έχουμε υπ όψιν μας πως και καθαρός να βρεθεί ο υπολογιστής μετά το σκανάρισμα, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και καθαρός!!!  Υπάρχει πάντα η περίπτωση να κυκλοφορεί κάποιο καινούργιο πρόγραμμα το οποίο η εφαρμογή ‘Detekt‘ να μην έχει συμπεριλάβει στη βάση δεδομένων της και να εξακολουθεί να λειτουργεί παρασκηνιακά στον υπολογιστή μας. Αν κάποιος έχει βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθήται, τότε η μόνη σίγουρη λύση είναι το Format και η επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Αυτά και καλή τύχη!



pcpas.com
Σχόλια