Στα 40.000 δολάρια «ποντάρουν» τα funds για το Bitcoin



Χωρίς «ταβάνι» συνεχίζεται το ράλι του Bitcoin που μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες εκτοξεύτηκε κατά 45% οδεύοντας ολοταχώς προς τα 10.700 δολάρια.

Στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), η τιμή του διαμορφωνόταν στα 9.893,17 δολάρια. Σε ετήσιο επίπεδο, το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα καταγράφει άλμα της τάξης του 900%.

Ο Μικαέλ Νόβογκρατς, πρώην διαχειριστής χαρτοφυλακίου, «ποντάρει» στο κρυπτονόμισμα εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσει έως και τα 40.000 δολάρια έως το τέλος του 2018.

Ανάλογη πορεία αναμένει να ακολουθήσει και το Εthereum, το οποίο εκτιμά ότι θα τριπλασιάσει την αξία του μέσα στον επόμενο χρόνο ο «ταύρος» των ψηφιακών νομισμάτων.


«Αυτή είναι μόνο η αρχή για τα κρυπτονομίσματα. Βλέπουμε ένα τσουνάμι από επενδύσεις να πέφτουν σε αυτά, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παντού», αναφέρει στο CNBC.

Μπορεί να επισκιάζεται από το Bitcoin, αλλά και το Εthereum σημειώνει αξιόλογη άνοδο, αφού σε διάστημα ενός έτους η τιμή του έχει εκτοξευτεί κατά 5.000%.

Τον περασμένο μήνα, ο Νόβογκρατς προέβλεπε ότι το Bitcoin θα αγγίξε τα 10.000 δολάρια έως το τέλος του 2017, αποκαλύπτοντας ότι συστήνει το δικό του fund κρυπτονομισμάτων με ενεργητικό 500 εκατ. δολαρίων. «Ακούω το ποδοβολητό [των επενδυτών]» είχε δηλώσει στο αμερικανικό δίκτυο όταν η τιμή του βρισκόταν ακόμη στα 4.900 δολάρια.

Παραδέχεται, πάντως, ότι η υπερβολική ζήτηση, σε αντιπαραβολή με την ελάχιστη προσφορά, αποτελούν «το όνειρο κάθε κερδοσκόπου».

«Ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον απογειώνεται, η προσφορά δεν αυξάνεται και αυτό οδηγεί την τιμή στα ύψη. Σίγουρα υπάρχει υπερβολή και θα δούμε διορθώσεις έως και 50%» προειδοποιεί.


Σχόλια