Θεοδωράκης: Έγκλημα Κατά Της Ανθρωπότητας Η Πώληση Όπλων Στη Σαουδική Αραβία



«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει: «Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό»

Στην υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, την οποία αποκάλυψε το ΘΕΜΑ στις 5 Νοεμβρίου, τοποθετείται με δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης.


«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει: «Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό».

«Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική» επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλοντας ευθέως την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη, η πώληση όπλων που θα χρησιμοποιηθούν σε πολέμους εναντίον αμάχων συνιστά απεχθή ενέργεια.

«Αποτελούν σήμερα (σσ. εννοεί τις οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων) την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες» κλείνει η δήλωση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης το Σάββατο 25 Νοεμβρίου του 2017.




Μίκης Θεοδωράκης




Σχόλια