Είναι ο Elon Musk ο «μυστηριώδης» δημιουργός του Bitcoin;




Το μυστήριο καλά κρατάει μέχρι σήμερα. Από το 2008, όταν δημοσιεύθηκε το «εγχειρίδιο» του πρώτου ψηφιακού νομίσματος, κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο δημιουργός του. Η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι πίσω από το όνομα «Satoshi Nakamoto», βρίσκεται όχι ένα πρόσωπο αλλά μία ομάδα προγραμματιστών που σχεδίασαν το κρυπτονόμισμα.

Σήμερα, λοιπόν, ο Elon Musk, με ανάρτησή του στο Twitter αρνήθηκε ότι είναι αυτός ο Satoshi Nakamoto. Είχε προηγηθεί ανάρτηση στον ιστότοπο Medium, σύμφωνα με την οποία, «ο Satoshi είναι πιθανότατα ο Elon». Αυτό υποστήριξε ο Sahil Gupta, ο οποίος είχε κάνει την κρατική του στην SpaceX, εταιρεία του ιδιοφυούς Musk.

Ο Gupta βρέθηκε στην SpaceX το 2015, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο προφίλ του στο LinkedIn και υποστηρίζει ότι ο Musk θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από το Bitcoin λόγω των γνώσεών του στα οικονομικά και στην κρυπτογραφία, ενώ το γεγονός ότι είναι πολυμαθής ενισχύει τον μύθο του δισεκατομμυριούχου εφευρέτη και επενδυτή.

Σύμφωνα με τον πρακτικάριο Gupta, ο Musk ενδεχομένως ήθελε να δημιουργήσει το bitcoin λόγω της ύφεσης του 2008, γεγονός που τον ώθησε να «λύσει το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις τράπεζες, μέσω της δημιουργίας ενός νομίσματος που δεν τις έχει ανάγκη». Μάλιστα, παρουσίασε και άλλες ενδείξεις για να υποστηρίξει τη θεωρία του.


Όμως ο Musk αρνήθηκε ότι έτσι είναι τα πράγματα, λέγοντας μάλιστα ότι έχει χάσει το bitcoin που του χάρισε ένας φίλος του πριν από λίγα χρόνια.

Το 2014, το περιοδικό Newsweek ανέφερε ότι ο Nakamoto είναι ένας 64χρονος Αμερικανο-Ιάπωνας που ζει στην Καλιφόρνια και ονομάζεται Dorian Prentice Satoshi Nakamoto. Ένα χρόνο αργότερα, ο Αυστραλός επιχειρηματίας Craig Wright υποστήριξε ότι αυτός είναι ο δημιουργός του Bitcoin, όμως δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί κάτι τέτοιο.



liberal.gr
Σχόλια