Η Google μαρτυρά εάν κρυφοκοιτάει κάποιος το κινητό σου (Video)


Οι ημέρες που μπορείς να κρυφοκοιτάξεις το κινητό του καλού σου είναι μετρημένες καθώς η Google πλέον θα το μαρτυρά! Φυσικά, το θετικό είναι ότι θα μπορείς κι εσύ να ξέρεις εάν κάποιος βλέπει την οθόνη του smartphone σου χωρίς να το ξέρεις.
Στο συνέδριο Neural Information Processing Systems στην Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα οι ερευνητές της Google, Hee Jung Ryu και Florian Schroff, θα παρουσιάσουν ένα project που ονομάζουν “ηλεκτρονικό προστατευτικό οθόνης”.

Στην παρουσίαση, ένα τηλέφωνο Google Pixel χρησιμοποιεί την selfie κάμερα και την τεχνητή νοημοσύνη αναγνώρισης μέσω του ματιού για να διαπιστώσει εάν περισσότερα από ένα άτομα κοιτάζουν την οθόνη του κινητού!

Ένα video μάλιστα δείχνει ότι το λογισμικό διακόπτει μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να εμφανίσει την εικόνα της κάμερας, η οποία δείχνει τον “δράστη” που προσπαθεί να δει την οθόνη του κινητού!


Το άτομο που κρυφοκοιτάει με την οθόνη εμφανίζεται μ’ ένα κόκκινο Alert κι ένα ουράνιο τόξο!

Οι Ryu και Schroff ισχυρίζονται ότι το σύστημα λειτουργεί με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και μπορεί ν’ αναγνωρίσει το βλέμμα ενός ατόμου σε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης είναι σε θέση να λειτουργήσει τόσο γρήγορα επειδή “τρέχει” στο τηλέφωνο, αντί να σταλεί για επεξεργασία στους cloud servers της Google.


ipop.gr
Σχόλια