Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org




Πολλοί με ρωτήσατε πώς θα κάνετε τις κληρώσεις για τα giveaway σας με κάποιο διαθέσιμο λογισμικό. Αφού έψαξα λίγο, κατέληξα στο λογισμικό του random.org, το οποίο είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση, ενώ αρκετοί bloggers το χρησιμοποιούν ήδη για τις κληρώσεις τους.
Τα βήματα είναι πολύ απλά. Πάτε στη διεύθυνση https://www.random.org/lists/ και στο κενό πεδίο που βλέπετε και στην εικόνα, πληκτρολογείτε όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων, το ένα κάτω από το άλλο, χωρίς αριθμούς ή κόμματα. Μόλις τελειώσετε με αυτό, πατάτε το κουμπί "Randomize" και θα σας βγάλει τα ονόματα σε τυχαία σειρά, με αριθμούς δίπλα τους. Αυτό ήταν. Η κλήρωσή σας έγινε γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς χαρτάκια και μπερδέματα. Εννοείται ότι υπάρχουν άλλα πιο εξειδικευμένα λογισμικά, στα οποία πρέπει να πληρώσεις κατιτίς, αλλά νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο, αφού κι αυτό μια χαρά την κάνει τη δουλειά.






Αποτελέσματα του Random.org


Κάπως έτσι είναι το αποτέλεσμα.
Τώρα, για να δείξετε τα αποτελέσματα στους αναγνώστες, όπως ακριβώς βγήκαν, σε μορφή εικόνας, ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνετε αυτό που έκανα κι εγώ στο παράδειγμα. 

Δηλαδή, καθώς βρίσκεστε στην σελίδα των αποτελεσμάτων, να πατήσετε στο πληκτρολόγιό σας το κουμπάκι Print Screen (PrtScn), το οποίο βρίσκεται συνήθως κάπου ψηλά και δεξιά (στο πληκτρολόγιο) και να "φωτογραφίσετε την οθόνη σας"!

Αυτό το κουμπάκι, κρατάει το στιγμιότυπο της οθόνης στο πρόχειρο (όπως όταν κάνουμε αντιγραφή). Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ανοίξετε τη Ζωγραφική των Windows, ή οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων και να κάνετε επικόλληση το στιγμιότυπο που μόλις αντιγράψατε. Συγκεκριμένα για τη Ζωγραφική, θα κάνετε, Επεξεργασία>Επικόλληση και ως δια μαγείας, θα δείτε τα αποτελέσματα του Random έτοιμα για επεξεργασία.

Μπορείτε να κάνετε περικοπή της εικόνας και να κρατήσετε μόνο το τμήμα της εικόνας που χρειάζεστε. Τέλος, κάνετε "Αποθήκευση" τη νέα σας εικόνα και την ανεβάζετε κανονικά στο blog σας!
Καλές κληρώσεις!

via: bloggotip.blogspot.gr
Σχόλια