ΑΘΩΑ ΚΑΙ Η SIEMENS - ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΒΑΙΝΕΙΣ;;


Υπέρ της Siemens έληξε η δικαστική διαμάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη «συμφωνία συμβιβασμού» που είχε υπογράψει το 2012 η γερμανική εταιρεία με το Ελληνικό Δημόσιο....

Παρά την αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει στο παρελθόν το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, οι δικαστές απέρριψαν ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει ένα σωματείο και πολίτες, κρίνοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον.
ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»
Ωστόσο έχει ενδιαφέρον η άποψη του εισηγητή Κωνσταντίνου Κουσούλη και 2 ακόμη συμβούλων που αποτέλεσαν και τη μειοψηφία, καθώς εξέφρασαν εντελώς αντίθετη άποψη από τους συναδέλφους τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη Siemens εγκληματική οργάνωση!
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η Siemens «είχε δημιουργήσει ιδιαίτερη οργανωτική δομή (εγκληματική οργάνωση) που διέπραττε συστηματικά επί δεκαετίες δωροδοκίες στο σύνολο των δομών του Ελληνικού κράτους», σημειώνοντας ότι το πόρισμα της Βουλής ανέφερε κατ΄ εκτίμηση ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο «ανέρχεται κατά προσέγγιση στο ποσό των 2 δισ. ευρώ».
Αναφέρουν επίσης ότι σε ερώτημα του ΣτΕ προς την αρμόδια επιτροπή εποπτείας , η Siemens από την παροχή των 90 εκατ. ευρώ που προβλέπει η «συμφωνία συμβιβασμού» έχει καταβάλλει μόνο τα 19,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις των 60 εκ. ευρώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί
Τέλος επισημαίνεται ότι με την «συμφωνία συμβιβασμού» η «Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται από την άσκηση των αρμοδιοτήτων για την επιβολή κυρώσεων σε σχέση, μεταξύ των άλλων, και με άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πράξεις αποβλέπουσες στην νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» (και πράξεις φοροδιαφυγής).
Σχόλια