Το νέο Tesla Roadster πιάνει τα 0-97χλμ./ώρα μέσα σε 1,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική 400χλμ./ώρα!





Ο Elon Musk εξέπληξε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Semi της Tesla με την ανακοίνωση του νέου Roadster. “Από ότι φαίνεται είχαμε κάποιο φορτίο στο φορτηγό” είπε ο ίδιος αστειευόμενος την ώρα που το Roadster έκανε την εμφάνιση του στον χώρο της παρουσίασης.



Το νέο Tesla Roadster θα διαθέτει συσσωρευτές 200kWh και αυτονομία 998 χιλιομέτρων! “Θα μπορείτε να ταξιδεύετε από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο και πίσω χωρίς επαναφόρτιση” είπε ο CEO της Tesla, Elon Musk.



Το νέο σπορ αυτοκίνητο της Tesla είναι ικανό να επιταχύνει από τα 0 έως στα 97 χλμ./ώρα μέσα σε 1,9 δευτερόλεπτα (τα 0-160km/h έρχονται μέσα σε 4,2 δευτερόλεπτα) ενώ μπορεί να φτάσει τα πρώτα 400 μέτρα μέσα σε 8,9 δευτερόλεπτα προτού πιάσει τελική ταχύτητα τουλάχιστον 400 χλμ./ώρα! Είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με τρεις ηλεκτροκινητήρες, 200kWh battery pack και 10000nm ροπής!
Και είναι τετραθέσιο! Ο ίδιος είπε ότι στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, με τα πίσω να μπορούν να χωρέσουν δύο μικρόσωμους ανθρώπους άνετα.



Ο Musk το χαρακτήρισε “ένα ηχηρό χαστούκι στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα” και πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020 με τιμή $200 χιλιάδων εκτός από την προκαταβολή-κράτηση των $50 χιλιάδων για το βασικό μοντέλο. Θα υπάρχουν και χίλια μοντέλα “Founders Edition” για όσους προκαταβάλουν όλο το ποσό $250.000.



Site: Engadget | insomnia.gr
Σχόλια