Ούτε ένας λογαριασμός Yahoo δεν "γλύτωσε" από το hack του 2013



Η Yahoo ανακοίνωσε πέρυσι επίσημα, ότι το 2013 υπεκλάπησαν στοιχεία χρηστών της, από hackers που πραγματοποίησαν επίθεση σε υποδομές της. Μέχρι σήμερα, το μέγεθος της διαρροής δεν είχε γίνει γνωστό, παρότι όλοι οι φορείς εκτιμούσαν ότι είναι μεγάλο.

Περαιτέρω έρευνα απέδειξε ότι από την κυβερνοεπίθεση επηρεάστηκαν τελικά όλοι οι λογαριασμοί χρηστών της Yahoo, και όχι μόνο ένα ποσοστό αυτών. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε μία διαρροή στοιχείων από περίπου 3 δισ. λογαριασμούς!

Όσον αφορά στο τι ακριβώς κατάφεραν να συλλέξουν οι hackers, είναι πολύ πιθανόν ότι πήραν στα χέρια τους ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις e-mail, τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοποιημένα passwords και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το πώς οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω, ή το τι ακριβώς ευθύνεται για την τεράστια διαρροή, όμως φανταζόμαστε ότι περισσότερα θα γίνουν γνωστά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον διατηρείτε λογαριασμό στη Yahoo, καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, εφόσον βέβαια δεν το έχετε ήδη κάνει μετά από τις διάφορες επιθέσεις κατά της εταιρείας.


via: http://gr.pcmag.com
Σχόλια