ΕΕ: Βάζει τέλος στις ανώνυμες συναλλαγές μέσω Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων



Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή στη δημιουργία ενός αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου για να «χτυπήσουν» το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων σε πλατφόρμες συναλλαγών του Bitcoin και σε άλλα ψηφιακά κρυπτονομίσματα. Η συμφωνία που επετεύχθη, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων και της φοροδιαφυγής. Επίσης συμφωνήθηκε αυστηρότερος έλεγχος των προπληρωμένων καρτών.

Η απόφαση αυτή της ΕΕ, έρχεται μετά από μια περίοδο συνεχόμενων αυξήσεων της αξίας του Bitcoin, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να διατυπωθεί ακόμη και η άποψη ότι πρόκειται περί μιας φούσκας. Η συμφωνία που επετεύχθη βάζει τέλος στις ανώνυμες συναλλαγές σε πλατφόρμες ψηφιακού νομίσματος, με προπληρωμένες κάρτες. Πλατφόρμες ανταλλαγής Bitcoin και ψηφιακά πορτοφόλια, θα αναγκαστούν από εδώ και στο εξής να ταυτοποιούν τους χρήστες, στα πλαίσια του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη.

Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος διαπραγματεύσεων για να καταλήξουν σε συμφωνία οι αρχές, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους.

[via] myphone.gr
Σχόλια