Κροατία: Ανεξήγητοι μυστηριώδεις κύκλοι εμφανίστηκαν στον βυθό της Αδριατικής



Η ανακάλυψη των μυστηριωδών κύκλων κοντά στην ακτή της Κροατίας έχει τροφοδοτήσει περίεργες θεωρίες, μεταξύ των οποίων και …εξωγήινων επισκεπτών.

Πάνω από 50 σημεία, με τέλειο κυκλικό σχήμα που ανιχνεύθηκαν στο βυθό της θάλασσας, όπου μέσα τους τίποτα δεν φυτρώνει.

Η ανακάλυψη των κύκλων στο βυθό της Αδριατικής έχει προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των ερευνητών.


Βιολόγοι από την Κροατία λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν.



Κατά μήκος του νησιού της «Dugi Otok», που βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Dalamtia κοντά στην πόλη Ζαντάρ, οι ερευνητές έχουν βρει περίπου 28 κύκλους, όλοι τους με την ίδια διάμετρο, περίπου 50 μέτρα.

Περιέργως, αυτοί οι κύκλοι βρίσκονται στην ίδια απόσταση από την ακτή και μακριά ο ένας από τον άλλο, περίπου 300 μέτρα.

Συνολικά, οι Κροάτες ερευνητές έχουν εντοπίσει πάνω από 50 κύκλους κοντά στα νησιά Premuda, Molat, Unije, Susak και Srakane, με τους ερευνητές να λένε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κύκλοι που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.



Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια καταγραφής θαλασσίων ειδών στην περιοχή. Κατ “αρχάς, οι ερευνητές μελέτησαν τα φαινόμενα μέσω δορυφορικών εικόνων και μετά με εικόνες από τις ζώνες που είχαν ερευνήσει δύτες.

Δεδομένου ότι δεν μπορούν να βρουν μια λογική εξήγηση για αυτούς τους μυστηριώδεις κύκλους, πολλές θεωρίες βγαίνουν στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο Mosor Prvan, στο εσωτερικό αυτών των κύκλων τίποτα δεν μπορεί να φυτρώσει λόγω της λάσπης και της άμμου.

Από την άλλη ο τοπικός πληθυσμός φαίνεται να συνδέει τους κύκλους με παράξενες λάμψεις που εμφανίζονται συχνά στον ουρανό. Οι ερευνητές των ΑΤΙΑ προτείνουν ότι οι μυστηριώδεις κύκλοι θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από …άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα!



Φαίνεται σαν κάποιος ή κάτι αφαίρεσε από τον βυθό τα θαλάσσια φυτά με ένα τεράστιο εργαλείο. Οι βιολόγοι δεν ξέρουν πως έχουν δημιουργηθεί οι κύκλοι ούτε για ποιο μυστηριώδη λόγο, σύμφωνα με το ancient-code.

Οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν εάν το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να έχει προκληθεί από παράνομη αλιεία με δυναμίτη ή από έρευνες για πετρέλαιο, αλλά οι ειδικοί στους τομείς αυτούς έπεισαν τους ερευνητές ότι οι δραστηριότητες αυτές αφήνουν πίσω τους πολύ διαφορετικά ίχνη.

Οι βιολόγοι της Κροατίας θα κάνουν χημική ανάλυση του εδάφους εντός των κύκλων η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να μας δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ο τοπικός πληθυσμός πιστεύει ότι οι μυστηριώδεις κύκλοι συνδέονται άμεσα με ανεξήγητες σφαιρικές λάμψεις, αλλά και από αντικείμενα σε σχήμα πούρου που επισκέπτονται συχνά την περιοχή.



Υπάρχουν αναφορές που χρονολογούνται από το 1997, όπου η τοπική αστυνομία δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα για θεάσεις λαμπερών σφαιρών που βυθίστηκαν στη θάλασσα. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί και κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα.

Ο στρατός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη με τους μυστηριώδεις κύκλους.
Ηλίας Σιατούνης,




crashonline.gr

Σχόλια