Έχουν ξεκινήσει να διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδος μας …




Γράφει η Χριστίνα



Ο κ. Πάιατ καλά θα κάνει να κοιτάζει τα του οίκου του και όχι να ανακατεύεται στα δικά μας.Θα πρέπει μήπως να αναρωτηθεί ποίος προκαλεί;Το «πρόβλημα» δεν ξεκινά από εμάς.

Το πρόβλημα το ξεκινάνε οι Τούρκοι, σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθούν, στην Τουρκία και μόνο σ΄ αυτή. Η Ελλάδα δεν προκαλεί το παραμικρό στο Αιγαίο. Η Ελλάδα αμύνεται, των εδαφών της, εάν αυτό ενοχλεί να μας το πει ευθέως ο κ Πάιατ.

Οι Τούρκοι δολοφόνησαν στα Ίμια το Γενάρη του 1996 τα 3 παλικάρια μας τον Χρ. Καραθανάση, τον Π. Βλαχάκο, τον Εκτ. Γιαλοψό και το Μάιο του 2006 τον Κ. Ηλιάκη έξω απ την Κάρπαθο. Η Ελλάδα δεν δείχνει ασέβεια προς τους νεκρούς, όπως κάνει η Άγκυρα, για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να σπαταλά λεφτά για περιπολίες, αερομαχίες και αναχαιτίσεις. Αλλά δεν πρόκειται να παραδώσει την κυριαρχία της και τα εδάφη της σε κανέναν Ερντογάν.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Αμερικάνος Πρέσβης να αποτανθεί στην Άγκυρα και να ζητήσει το λόγο απ τους δήθεν «φίλους τους» τούς Τούρκους, εκεί είναι το πρόβλημα, αυτοί είναι το πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή. Έχουν βρει τους δικούς μας βο(υ)λευτές και όλοι μαζί, ως λαό, μας εμπαίζουν και αλωνίζουν ανενόχλητοι, βάζοντας τους Αλβανούς από πάνω να μιλάνε για Τσαμουριά, καθότι οι υδρογονάνθρακες που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου απειλούν με οικολογική καταστροφή, εάν εξορυχθούν χωρίς καμία μελέτη και επίβλεψη, την σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.Και απ΄ την άλλη είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να τα εκμεταλλευτεί η Ελλαδίτσα μας και να μην βάλουν και οι Αλβανοί (μέσω των Τούρκων) το χεράκι τους στην μελισσόπιτα που λέγεται ‘Ήπειρος να γλείψουν κι αυτοί.

Κι έτσι ενώ κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων τα ΜΜΕ ασχολούνταν με το «ιδιαίτερο» χριστουγεννιάτικο δέντρο που επιλέχτηκε για να στολίσει την πόλη των Ιωαννίνων, όχι πολύ μακριά από την πόλη, κάποια άλλα δέντρα έκαναν φτερά. Τα ενοχλητικά αυτά δέντρα, έπρεπε να απομακρυνθούν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σεισμικές μελέτες που υποχρεωτικά προηγούνται της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός αυτό δεν απασχόλησε καν τα ΜΜΕ αναρωτιέστε γιατί; Οι κάτοικοι όμως, που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τα συνεργεία της εταιρείας Repsol-Energean Oil & Gas, τα οποία έκοβαν δέντρα στην περιοχή μεταξύ της Γρανίτσας και του Πολύδωρου Ζίτσας, δεν πίστευαν στα μάτια τους.Ο νομός Ιωαννίνων, όπως και ολόκληρη η Ήπειρος, αλλά και το Ιόνιο, είναι γεμάτες από προστατευόμενες περιοχές, βιότοπους όπου φιλοξενούνται σπάνια είδη πτηνών, αλλά και περιοχές Natura, αναφέρονται πουθενά;

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν αναφέρει καν τις συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες θα γίνει η εξόρυξη πετρελαίου, επομένως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι προστατευόμενες περιοχές θα μείνουν εκτός της καταστροφικής επένδυσης.Η τεράστια φυσική ομορφιά των περιοχών όπως του Αχέροντα, το Εθνικό πάρκο Υγροβιοτόπων του Αμβρακικού Κόλπου, κ.α. θεωρούνται απειλούμενα. Ιδιαίτερα στο τελευταίο, (στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού) έχουν καταγραφεί 254 είδη πτηνών, 126 από τα οποία θεωρούνται απειλούμενα.

Όλα αυτά όμως είναι «λεπτομέρειες» μπροστά στα κέρδη από τις βρώμικες πηγές ενέργειας που έχουν βάλει στο μάτι οι εταιρείες εξόρυξης ξένων συμφερόντων.Ψάξτε λοιπόν να δείτε σε ποίους ανήκουν;
Δείτε τι χοντρά παιχνίδια παίζονται εις βάρος μας.Το έχω ξαναγράψει οι Τούρκοι γκριζάρουν το Αιγαίο για τα πετρέλαια και οι Αλβανοί (με τους Σκοπιανούς) την Μακεδονία για το χρυσό με τα σπάνια μεταλλεύματα και την Ήπειρο για τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στο υπέδαφος της.Δεν μιλάμε κάν για το Ιόνιο όπου μέσα στο 2018 αναμένεται να πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα της κοινοπραξία των εταιρειών Total, Edison και ΕΛΠΕ, ενώ η έκταση που προορίζεται για εξορύξεις είναι τεράστια και αποτελείται από 11 «θαλάσσια οικόπεδα» που καταλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο του Ιονίου πελάγους.

Κι αν οι χερσαίες γεωτρήσεις απειλούν τα δάση, τον αέρα, τη χλωρίδα και την πανίδα, οι θαλάσσιες μπορούν να γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνες.
Όταν μάλιστα η συγκεκριμένη θάλασσα του Ιονίου θεωρείται η πιο σεισμογενής περιοχή της Ευρώπης, (βλ. περιοχή Ζακύνθου Κεφαλλονιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου) μπορούμε να φανταστούμε όλα τα εφιαλτικά σενάρια που ανοίγονται μπροστά μας.

Καταλαβαίνεται λοιπόν τι χοντρά παιχνίδια παίζονται εις βάρος μας, πίσω απ΄την πλάτη μας και που θέλουν να βάλουν χέρι όλοι τους; Έχουν ξεκινήσει να διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδος μας (καθότι μας έχουν μετατρέψει σε προτεκτοράτο) οι πουλημένοι, βολεμένοι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων και πάνε να δημιουργήσουν οικονομικές ζώνες εντός της Ελληνικής επικράτειας, αφού μας διαλύσουν κυριολεκτικά πρώτα, χωρίς να μας ρωτήσουν.

Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες κατοίκους της που την σέβονται και την αγαπούν με τις όποιες ιδιαιτερότητες της και την σπάνια ομορφιά της.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα έχουμε χαθεί.Η υπεράσπιση της πατρίδας μας ισοδυναμεί με την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.



triklopodia
Σχόλια