Πως η Amazon θα παρακολουθεί κάθε κίνηση των εργαζόμενων στις αποθήκες



Η Amazon έχει προβεί στον σχεδιασμό ενός smartwatch το οποίο θα παρακολουθεί τις κινήσεις των εργαζόμενων στις διάφορες αποθήκες και θα τους παρέχει ειδοποιήσεις για ποικίλα θέματα. Στις 30 Ιανουαρίου 2018, το U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) ενέκρινε την κατοχύρωση δυο πατεντών για wristbands, τα οποία θα παρακολουθούν τα χέρια των εργαζόμενων. Ναι, καλά διαβάσατε. Η παρακολούθηση καθίσταται εφικτή, χάρη σε ορισμένες συσκευές που θα έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία των αποθηκών ή του εργοστασίου.

Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να παρέχουν haptic feedback, βάσει των κινήσεων των εργαζόμενων. Όταν κάποιος από αυτούς επιλέξει το λάθος προϊόν για παράδειγμα, το ρολόι που θα φοράνε θα μπορεί να τους ειδοποιεί για το λάθος αυτό. Ωστόσο όμως, η λειτουργικότητά του δεν περιορίζεται μόνο στις ειδοποιήσεις όταν κάνουν κάποιο λάθος. Παρέχουν, αντίθετα, και μια προειδοποίηση εγγύτητας, όταν για παράδειγμα θα βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου ένα αντικείμενο είναι αποθηκευμένο.

Η όλη ιδέα, είναι η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και η διατήρηση των αποθεμάτων σε άψογη σειρά. Πόσο μάλλον, όταν απαιτείται να αποστέλλει 26 εκατομμύρια δέματα την ημέρα. Να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη εταιρεία η οποία επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο. Και άλλες εταιρείες το κάνουν. Για παράδειγμα, το Glass της Google, που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους εργαζόμενους σε εργοστάσια και αποθήκες της. Η Ford χρησιμοποιεί το HoloLens της Microsoft για να βελτιώσει την διαδικασία σχεδιασμού των αυτοκινήτων της. Ωστόσο η Telegraph, δίνει μια άλλη οπτική, καθώς σε άρθρο της τονίζει ότι η Amazon έχει επικριθεί αρκετές φορές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους.

[via]
Με πληροφορίες και από telegraph.co.uk | foulscode.com | myphone.gr
Σχόλια