Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Νέα Υόρκη ετοιμάζουν οι ομογενείς!







Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναμένεται να χτυπήσει η καρδιά της Μακεδονίας μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Οργανώσεων σκέφτονται την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στη Νέα Υόρκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Στολάκη στην «Δημοκρατία» οι εκπρόσωποι των ομογενειακών ομοσπονδιών στην Αμερική θα συναντηθούν, πιθανότατα στις 24 Φεβρουάριου, για να συζητήσουν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας που εκπροσωπεί 204 οργανώσεις και χιλιάδες μέλη, εκτιμά ότι πολλοί από τα 4.000.000 Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ θα σπεύσουν να δώσουν το «παρών» σε ένα συλλαλητήριο

Όπως λένε εκπρόσωποι των ομογενών στη «Δημοκρατία», το συλλαλητήριο της Αμερικής θα οργανωθεί τον Μάρτιο έξω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. «Ήδη έχουμε σχετικά αιτήματα από Έλληνες του Σικάγου, της Βοστόνης, του Χιούστον, της Καλιφόρνιας, του Λος Άντζελες» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παμμακεδοντκής Ενωσης Αμερικής Στέλιος Κυριμλής.



THESSNEWS
Σχόλια