Αμερικανός Στρατηγός μιλά για πρώτη φορά: «Πως σκοτώσαμε 200 Ρώσους στην Συρία




Για πρώτη φορά, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρουσιάζει τις συνομιλίες που υπέκλεψαν οι Μυστικές συνομιλίες των ΗΠΑ και έδωσαν στην δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδας που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση. Επιπλέον στα δύο πρώτα βίντεο αμερικανός δημοσιογράφος επισκέφτεται την αμερικανική βάση στην Β.Συρία εκεί όπου όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τις ΗΠΑ 500 άντρες του συριακού Στρατού μαζί με Ρώσους μισθοφόρους τους επιτέθηκαν.

Οτι ακούσετε είναι στην ουσία και η αιτία για αυτό που έρχεται….

Ο Αμερικανός Στρατηγός της CJTFOIR μιλά και περιγράφει την νύχτα και την βαρύτατη επίθεση που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Το Βίντεο υπάρχει και μετεφρασμένο στα ελληνικά παρακάτω.

Πρόκειται για το άρθρο που σηκώσαμε στις 14 Φεβρουαρίου με τίτλο AC-130, F-15, F-22, Apache σφυροκόπησαν ρωσικές δυνάμεις: Η Τουρκία πήρε το μέρος της Ρωσίας – Πολύνεκρη μάχη με 200 νεκρούς αλλάζει τα πάντα σε Συρία-Αιγαίο-Μεσόγειο – Διαψεύδει η Μόσχα.

Τότε οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με AC-130 gunships, F-15, F-22, Apache και πυροβολικό Πεζοναυτών σκοτώνοντας 200 Ρώσους και Σύρους στρατιώτες.



Μπορείτε να ακούσετε τις διαρροές των συγκλονιστικών υποκλοπων των ηχογραφήσεων Ρώσων μισθοφόρων στη Συρία , οι οποίες καταγράφουν τις εκφράσεις θρήνου και ταπείνωσης στην φονική μάχη που διεξήχθη.

Οι κασέτες δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Polygraph.info, μια ιστοσελίδα που ανήκει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, Voice of America, Radio Free Europe, Radio Liberty, οι οποίοι λαμβάνουν άμεση χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι συνομιλίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις αναφορές από τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και το Bloomberg ότι «εκατοντάδες Ρώσοι πέθαναν ή τραυματίστηκαν σε μια μεγάλη μάχη», κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.


A U.S. general w @CJTFOIR in northeastern #Syria describes the night that pro-regime fighters & Russian mercenaries attacked an American base here — the largest assault on U.S. forces since they entered the conflict. @RichardEngel is on the ground. More tonight on @NBCNightlyNews pic.twitter.com/5c7LBc8VTy

— On Assignment with Richard Engel (@OARichardEngel) March 15, 2018


.@RichardEngel is the first reporter to reach the U.S. base in northeastern #Syriathat over 500 pro-regime fighters & Russian mercenaries attacked last month. Tune into @NBCNightlyNews tonight at 6:30PM ET for the story. pic.twitter.com/BYeUsLO3S7

— On Assignment with Richard Engel (@OARichardEngel) March 15, 2018


Δείτε το Βίντεο στα ελληνικά



Οι διαρροές των ηχογραφήσεων αφορούν Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία και καταγράφουν εκφράσεις θρήνου σε μια μάχη με αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις.

Οι ηχογραφήσεις προέρχονται σαφώς από μια πηγή κοντά στο Κρεμλίνο.

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την συγκεκριμένη μάχη Ρώσων και Αμερικανών ως «μη προκληθείσα» , η οποία παρ΄όλα αυτά ξεκίνησε όταν δυνάμεις πιστές στη κυβέρνηση της Συρίας διέσχισαν τον ποταμό Ευφράτη, που λειτουργεί ως φυσικό σύνορο μεταξύ στρατευμάτων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και των ρωσικών δυνάμεων προς την αμερικανική πλευρά .

Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι περίπου 500 άντρες άρχισαν να πυροβολούν ενάντια στις θέσεις των Αμερικανών κομάντος και ότι αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της αμερικανικής αεροπορίας και του πυροβολικού.

Ο ήχος από τις ηχογραφήσεις φαίνεται να επιβεβαιώνει και παράλληλα να δίνει κάποια εικόνα για τα συναισθήματα των ηττημένων δυνάμεων.

Επίσης, εμφανής στον ήχο είναι η δυσαρέσκεια με το πώς η Ρωσία ανταποκρίθηκε στην κατάσταση.

Αρχικά, η Ρωσία αρνήθηκε ότι συμμετείχαν πολίτες της στην πολεμική σύγκρουση.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε κάποια στιγμή ότι πέντε Ρώσοι υπήκοοι πιθανόν να σκοτώθηκαν .

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η συγκεκριμένη μάχη είχε «αρκετές δεκάδες τραυματίες» και ότι κάποιοι είχαν πεθάνει.

Οι ηχογραφήσεις, στις οποίες ακούγονται φωνές λένε ότι 200 ​​άνθρωποι πέθαναν «αμέσως», κάτι που επιβεβαιώνει τις αναφορές από το Reuters, το Bloomberg και το Πεντάγωνο ότι 150 αν όχι περισσότεροι οι Ρώσοι πέθαναν στην συγκεκριμένη επίθεση .

Το Reuters ανέφερε πηγές, λέγοντας ότι ο σκοπός της ρωσικής επίθεσης ήταν να δοκιμαστεί η ανταπόκριση των ΗΠΑ.

Η Ρωσία πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους στη Συρία αντί για τακτικές δυνάμεις , με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτό αφορά στην προσπάθεια διατήρησης ανυπαρξίας για πράξεις πολέμου και απόκρυψης του πραγματικού κόστους του πολέμου στο ρωσικό λαό.

Η Washington Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η ρωσική επίθεση βρήκε «τοίχο» στην περιοχή, σύμφωνα με Σύρο αξιωματούχο σύμμαχο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συνομιλίες ευθυγραμμίζονται επίσης με αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο έληξε η μάχη, απεικονίζοντας μια απροετοίμαστη φάλαγγα στρατευμάτων που δέχθηκε μια συντριπτική αεροπορική επίθεση , την οποία αποτελείωσαν αμερικανικά ελικόπτερα .

Εδώ είναι τα μεταφρασμένα αντίγραφα από την Polygraph:

Πρώτη κασέτα :

«Οι αναφορές στην τηλεόραση γι’ αυτό… ξέρεις για τη Συρία και τους 25 που τραυματίσθηκαν από τον γαμ…νο συριακό στρατό κι εμάς μας έκοψαν τον κ..ο. Μια ομάδα γαμ…κε, έχασε 200 αμέσως, άλλη έχασε 10 και δεν ξέρω για την τρίτη ομάδα αν και χτυπήθηκε πολύ άσχημα. Και οι τρεις ομάδες χτυπήθηκαν.

»Οι Γιάνκηδες επιτέθηκαν. Πρώτα μας γαμ…αν με το πυροβολικό τους και μετά με τέσσερα ελικόπτερα και μας πίεσαν σε ένα κωλοέδαφος με πυρά από βαριά πολυβόλα. Μας βομβάρδιζαν και οι δικοί μας είχαν μόνο τα τυφέκιά τους, τίποτα άλλο, ούτε καν φορητούς αντιαεροπορικούς εκτοξευτές. Έτσι μας κομμάτιασαν, μας έστειλαν στον διάβολο και σίγουρα γνώριζαν πως ερχόμασταν, γιατί ήμασταν εμείς, οι γαμ…οι Ρώσοι.

»Θέλαμε να καταλάβουμε ένα διυλιστήριο που κρατούσαν οι Γιάνκηδες. Μας ξεσκίζουν, μου έλεγαν οι άνδρες μου. Τώρα τα πίνουν, αλλά πολλοί λείπουν. Ήταν το απόλυτο γαμ…ι, μας φέρθηκαν σαν να είμαστε σκ…τα, αλλά η γαμ…η μας η κυβέρνηση το έστριψε και κανείς δεν απαντά…», αναφέρει το ηχογραφημένο υλικό.

«Οι ειδήσεις είναι στην τηλεόραση για … καλά, ξέρετε, για τη Συρία και τους 25 ανθρώπους που τραυματίστηκαν εκεί από το συριακό f — στρατό και – καλά … για να το κάνουμε σύντομο, είχαμε μια μοίρα κομάντος f — χάσαμε 200 ανθρώπους … αμέσως, ένας άλλος έχασε 10 άτομα … και δεν ξέρω για την τρίτη μοίρα, αλλά πήραμε αρκετά άσχημα, πάρα πολύ … Έτσι, τρεις μοίρες χάθηκαν με μια επίθεση … Οι Γιανκηδες επιτέθηκαν … πρώτα μας χτύπησαν με το πυροβολικό, και έπειτα έστειλαν τέσσερα ελικόπτερα επάνω και μας σκότωσαν σε ένα f – – πρώτο γύρο με πολυβόλα βαρέου διαμετρήματος … Όλοι έριχναν f — εκτός από τα παιδιά μας, τα οποία δεν είχαν τίποτα εκτός από τουφέκια επίθεσης … τίποτα, ούτε καν MANPANDS ή κάτι τέτοιο …

Έτσι μας έκοψαν σε κομμάτια σίγουρα, μας έβαλαν μέσα στην κόλαση, και οι Γιανκηδες ήξεραν σίγουρα ότι οι Ρώσοι έρχονταν, ότι είμαστε ήταν εμείς, f — Ρώσοι … Τα παιδιά μας επρόκειτο να καταλάβουν ένα διυλιστήριο πετρελαίου, το οποίο κρατούσαν οι Γιάνκηδες … τρώγαμε τα φασόλια μας όταν ξεκίνησαν να χτυπάνε, οι άντρες μου φώναζαν απεγνωσμένα … … Κτύπησαν τους άνδρες μου σαν να είμαστε μικρά κομμάτια s — … αλλά η κυβέρνησή μας θα πάει στην αντίθετη κατεύθυνση τώρα, και κανείς δεν θα απαντήσει ή τίποτα άλαλο, ενώ κανείς δεν θα τιμωρήσει κανέναν για αυτό … Έτσι είναι αυτοί οι θάνατοι μας ».

Δεύτερη κασέτα :

«Από όλα τα οχήματα, μόνο ένα άρμα επιβίωσε και ένα BRDM [θωρακισμένο όχημα αναγνώρισης] μετά την επίθεση, όλα τα άλλα BRDMs και άρματα καταστράφηκαν στα πρώτα λεπτά της μάχης , αμέσως.»

Τρίτη κασέτα :

«Απλά είχα μια κλήση με έναν τύπο – έτσι ουσιαστικά σχημάτισα μια συνοδεία, αλλά δεν φτάσαμε στα f — — 300 μέτρα. Οι άλλοι έριχναν με το πυροβολικό τους πολύ σκληρά . Έτσι σκοτώθηκαν πολλοί ….περίπου 215 f — σκοτώθηκαν . Δεν υπάρχουν στρατιώτες νεκροί [από την αμερικανική πλευρά] ».



Πληροφορίες από pentapostagma.gr

Σχόλια