«Άρχισαν έλεγχοι στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας, για διακίνηση λαθραίων»








«Όλοι όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για συνοριακούς ελέγχους», γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.






Οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να σταματούν αυτοκίνητα που προέρχονται από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Ο λόγος είναι ότι έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής βενζίνης και τσιγάρων, αναφέρουν τα «Μπουλγκάρσκι Νόβινι».





Η κύρια οδός εισόδου παράνομων εισαγόμενων τσιγάρων, αλκοόλ, βενζίνης ήταν μέχρι πρόσφατα στις συνοριακές διαβάσει του ‘Προμαχώνα’ και ‘Μακάζα’. Τώρα δεν ελέγχονται μόνο τα βουλγαρικά αυτοκίνητα, αλλά όλα όσα προορισμό την Ελλάδα.





Μόνο σε μία ημέρα συνελήφθησαν Έλληνες, Σέρβοι, Σκοπιανοί, ακόμη και Γερμανοί και Ιταλοί, για παράνομη εισαγωγή εμπορευμάτων στην Ελλάδα, τα οποία κατασχέθηκαν.





Οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άτομο μπορεί να μεταφέρει 800 τσιγάρα (τέσσερις κούτες), 400 πουράκια ή 200 πούρα ή 1 κιλί χύμα καπνό. Αλκοόλ 10 λίτρα συμπυκνωμένου, 90 λίτρα κρασιού, ή 110 λίτρα μπύρας ανά άτομο. Βενζίνη μόνο στη δεξαμενή του αυτοκινήτου.





(Στοιχεία από dnes.dir.bg)

echedoros-a.gr
Σχόλια